"Örnek" ırkçı çift bir Türk'ü öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Örnek ırkçı çift bir Türkü öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2012 14:37

Hollanda’da yaşayan 64 yaşındaki Aziz Kara, Hollandalı bir komşusuyla yaşadığı kavga sonucunda hayatını kaybetti. Hollanda'daki Türkler Kara’nın ölümüyle ilgili “kapsamlı ve bağımsız” bir araştırma yapılmasını talep etti.

Haberin Devamı

Dutch News’ün haberine göre, ortak bir açıklama yapan Türk gruplarının temsilcileri, 23 Haziran’da yaşanan kavgayla ilgili soruşturmanın, olayın sosyal boyutuna odaklanması gerektiğini ifade etti.

 

Yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Kara'nın ölümüne sebep olan kişi ve eşinin, aşırı yabancı düşmanı olduğu belirtildi.

 

Olay ilk yaşandığı dönemde, Kara’nın komşusu Henk W. ile tartıştığı, W.’nin Kara’ya vurduğu ve yere düşerek kafasını vurmasına neden olduğu öne sürülmüştü. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor. Henk ve Ingrid W. çifti ile bir başka kişi Kara’nın ölümüne sebebiyet vermekle suçlanıyor.

 

Haberin Devamı

"GİZLEMEZLERDİ"

Civarda yaşayan diğer mahalle sakinleri ise Henk ve Ingrid W.’nin Türk komşularından hoşlanmadıkları açık açık söylediklerini, hatta Hollandalı komşularıyla aralarının da iyi olmadığını belirtti.

 

Kara ailesinin ise Hollanda toplumuna mükemmel bir şekilde entegre olduğu ve hiç sorun çıkarmadığı ifade edildi.

 

Bir mahalle sakini, “Ancak aynı şeyi Hollandalı aile için söylemek mümkün değil. Onlar kendilerini dışlarlardı. Hiç sosyal değildiler, ‘Günaydın’ bile demezlerdi” dedi.

 

WILDERS'İN ÖRNEK ÇİFTİ

Hollanda basınındaki haberlerde bir de ilginç detaya dikkat çekildi.

 

Henk ve Ingrid, Hollanda’nın aşırı sağcı İslam karşıtı Özgürlük Partisi’nin lideri Geert Wilders’in göçmen karşıtı görüşlerini savunmak için kullandığı örnek çiftin isimleri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!