Ormanın engelli kahramanı 33 yıl sonra emekli

Güncelleme Tarihi:

Ormanın engelli kahramanı 33 yıl sonra emekli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2023 07:00

1652 rakımda tekerlekli sandalye ile 33 yıl boyunca orman gözetleme kulesinde görev yapan Osman Ciga, engelleri aşarak emekli oldu.

Haberin Devamı

Eskişehir'de Osman Ciga (71), 33 yıldır tekerlekli sandalye ile çıktığı 1652 rakımdaki Beyseri Yangın Gözetleme Kulesi'ndeki görevinden emekli oldu. Seyitgazi ilçesi İdrisyayla Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk ve 7 torunu olan Osman Ciga, 1987'de ormanda çalışırken kesilen bir ağacın üzerine devrilmesi ile belden aşağısı felç oldu. Bunun üzerine Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinin teklifi ile Ciga, 1990'da Beyseri Yangın Gözetleme Kulesi'nde eşi Ayşe Ciga (66) ile çalışmaya başladı. Elinden düşürmediği dürbün ile ormanları gözetleyen Ciga için gözetleme kulesine asansör yapıldı.

'KULE BENİM EVİM GİBİYDİ'

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olarak 33 yıl boyunca çalışan Osman Ciga, son kez kule gözetleme görevini yerine getirerek sağlık sorunları nedeniyle emekli oldu. Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin, ziyaret ettiği Ciga çifti ile pasta kesip, emekliliği kutladı. Osman Ciga, "Engelime rağmen çok sevdiğim için ormandan ayrılamadım. Bölge Müdürlüğümüzün yaptırdığı engelli asansörü sayesinde kulede 33 yıl görev yaptım. Çok sayıda yangın, ihbarlarımız sayesinde büyümeden söndürüldü. Kule benim evim gibiydi, artık emekli oldum" dedi." 

BAKMADAN GEÇME!