Orman yangınında sabotaj kuşkusu

Güncelleme Tarihi:

Orman yangınında sabotaj kuşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bodrum'dan Fethiye'ye uzanan mavi yolculuğun en gözde mekanı, zümrüt ormanlarla kaplı Gökova'ya yine ateş düştü. Marmaris'in Karacasögüt ve Hisarönü köyleri arasında yer alan Tuzla Koyu'da önceki gün saat 14.55'te başlayan yangın, bin 300 hektar alanı kül etti. Ancak şiddetli rüzgarın yanı sıra beş ayrı yerden alevlerin yükselmesi ve yakınlarda hızla uzaklaşan üç teknenin görülmesi sabotaj şüphesini kuvvetlendirdi.

Söndürme çalışmalarına 2 uçak 7 helikopterle aralıksız devam edilen yangının Uzunöz Mevkii'ndeki bölümü kontrol altına alındı. Hisarönü Köyü ve Marmaris yerleşim birimi için tehlike ortadan kalktı. Şiddeti azalan alevler, Tuzla Koyu yöresinde sürüyor. Bin 300 hektarlık alanı kül eden alevler, dün akşam saatlerinde Hisarönü'ne 6 kilometre yaklaşarak, Datça-Marmaris karayolunu tehdit etmeye başladı.

Bazı görgü tanıkları, yangın başladıktan hemen sonra Tuzla Koyu'ndan üç teknenin hızla uzaklaştığını öne sürdü. Rüzgarın en şiddetli olduğu bir sırada beş ayrı yerden alevlerin yükselmesi de sabotaj ihtimalini kuvvetlendirdi. Muğla Valisi Cemil Serhadlı, üç şüpheli tekneden birinin kaptan, kaptan yardımıcısı ve dört yabancı yolcusunun ifadesinin alındığını bildirdi. Serhadlı, ‘‘Marmaris'e kayıtlı olan teknenin kaptanı, ifadesinde, yangının birden parladığını, denizin dalgalı olması nedeniyle müdahale edemediklerini söylemiş. Diğer iki tekne ise Bodrum Limanı'na kayıtlı. Bu tekneler de aranıyor'' dedi. Yangınla Mücadele Derneği Başkanı Hüseyin Hacıoğlu ise ‘‘Yangın ortadan çıkar ama bu rüzgarda, bu noktadan çıkıyor olması sabotaj ihtimalini ortaya çıkarıyor'' diye konuştu. Marmaris'te yaşayan gazeteci Can Pulak da sabotajtan kuşkulandığını bildirdi. Pulak, ‘‘Şiddetli bir rüzgar vardı. Mutlak bir sabotaj ihtimali ile karşı karşıyayız. Çünkü rüzgarın en şiddetli olduğu bir günde birkaç yerden birden başladı'' dedi. Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Olcay Güner, ‘‘Kimliği belirsiz bir kişi dün (pazartesi) saat 21.00 sıralarında bizi aradı. Yangını iki teknedeki kişilerin çıkardığını söyleyip telefonu kapattı'' diye konuştu.

FETHİYE'DE 100 HEKTAR YANDI

Yine Muğla'nın Fethiye ilçesi Kemer beldesi yakınındaki çöplükte dün atıkların yakılması sırasında orman sıçrayan kıvılcım yangına neden oldu. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevler 100 hektarlık alanı etkiledi. Milas'ın Seferler Köyü yakınlarında da önceki gün saat 20.45'te yangın çıktı, bir hektar alan kül oldu. Yaklaşık iki saat sonra da, Bodrum'un Mumcular beldesine bağlı Pınarlıbelen Köyü'ndeki ormanlıkta, 5 hektar alan yandı. Aydın'ın turistik beldesi Didim'in İslamyoran Mevkii'ndeki önceki gece saat 22.30 sıralarında çıkan orman yangını 40 hektar alanı kül etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!