Orman alanları kurtuluyor

Güncelleme Tarihi:

Orman alanları kurtuluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tema Vakfı'nın başvurusu üzerine, Bakanlar Kurulu kararıyla ‘‘turizm merkezi’’ ilan edilen 9 yerden 6'sı hakkında ‘‘yürütmeyi durdurma kararı’’ verildi.

Orman Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı arasında, 1 Ocak 1998 tarihinden geçerli olmak üzere imzalanan protokol uyarınca; turizm bölgesi ilan edilen bölgeler içindeki orman sahalarının, milli park alanı ilan edilmiş bölgeler içindeki orman sahalarının, bunların dışındaki orman alanlarının, Turizm Bakanlığı'nın talebi üzerine turizme açılacağı belirtilmişti. Daha sonra da 9 bölge Bakanlar Kurulu kararıyla ‘‘turizm merkezi’’ ilan edilmişti.

TEMA Vakfı'nca Danıştay 6. Dairesi'nde açılan iptal davalarında; Adana Karataş kıyı bandı, Antalya Alanya Kargıcak, İçel Anamur Menure Kalesi, İçel Kaladıran, Ordu Mesudiye Yeşilce Topçam, Trabzon Araklı Yılantaş Yaylaları hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi.

TEMA Vakfı'ndan yapılan açıklamada, konuya duyarlı herkesin yakın işbirliği ve dayanışmasıyla başlatılan kampanya sonucunda başarıya ulaşıldığı bildirildi, ‘‘TEMA Vakfı, bu çalışması ile bir kez daha örgütlenmiş bir toplumun doğal yapıyı korumada başarıya ulaşacağını kanıtlamıştır’’ denildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!