Orkinos çiftlikleri kapatılsın uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Orkinos çiftlikleri kapatılsın uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2006 00:00

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), yeni hazırladığı raporunda Akdeniz ve Doğu Atlantik’teki orkinos stoklarının yasadışı avlanma yüzünden tükendiğini, Akdeniz’deki orkinos çiftliklerinin acilen kapatılması gerektiğini belirtti.

WWF, "Akdeniz’de ve Doğu Atlantik’te Orkinos Yağmacılığı 2004-2005" başlıklı raporunda başta Fransa olmak üzere tüm AB ülkelerinin ve Libya ile Türkiye’nin balıkçılık kotalarını aştığını, avlarını da raporlamadığı belirtildi. Uluslararası Atlantik Orkinoslarının Korunması Komisyonu’nun (ICCAT) Türkiye’ye belirli bir kota vermediği vurgulanan raporda, söz konusu ülkelerin vergi ödemekten kaçındıkları ve "akılcı bir balıkçılık anlayışından da uzak oldukları" ifade edildi.

WWF Türkiye Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak, orkinos stoklarının neredeyse tükendiğini, sektörün artık Akdeniz’in doğusunda ve Libya sularında son rezervlere yöneldiklerini, bunun trajik bir durum olduğunu belirtti. Dr. Demirayak "Orkinos çiftliklerinin durumu acilen gözden geçirilmeli ve taraflar üzerine düşeni yapmalıdır" diyerek devam etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!