Orhan Pamuk’un yeni romanı Kar 100 bin basıldı

Güncelleme Tarihi:

Orhan Pamuk’un yeni romanı Kar 100 bin basıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2002 01:56

Ünlü romancı Orhan Pamuk'un yeni romanı ‘‘Kar’’ dün yayımlandı. 100 bin basılan roman 11 milyon 500 bin lira fiyatla satışa sunuldu. ‘‘Kar,’’ 1998 yılında yayınlanan ve büyük ilgi gören ‘‘Benim Adım Kırmızı’’dan sonra, üç yılda yazıldı. Roman 428 sayfadan oluşuyor.

İletişim Yayınları, kitabın yayınlanmasının ardından büyük bir reklám kampanyası da başlattı. Gazete ve dergi ilánlarının yanı sıra, radyo, televizyon ve sinemalarlarda da kitabın reklámları yer alacak. Televizyon için hazırlanan reklám filmleri, AFM Sinemaları'nda da gösterilecek. Böylece Pamuk'un bu kitabıyla, edebiyat dünyasında bir ilk daha gerçekleşmiş oluyor. Bunun dışında, Orhan Pamuk'un yeni romanı ‘‘Kar’’ın büyük boy afişleri, İstanbul'da toplam 450 noktada billboard'lara asıldı.

Romanlarında daha çok tarihi konuları işleyen Orhan Pamuk, bu kez siyasi bir aşk romanı yazdığını söylüyor: ‘‘Uzun bir süre tarihi roman yazmam herhalde. Bu da siyasal yanı olan bir roman. Ama siyasi roman da yazacağımı sanmıyorum bundan böyle. Başka şeyler yazacağım. Çok iyi biliyorum ki bundan sonra yazacağım roman ne tarih ne de siyaset olacak. Bu kitapta aşk da var, siyaset de. Beklediğim şey siyasi yanının edebi yanını gölgelememesi. İnsanların bu kitabın arkasındaki ruhu, acıları görmesini istiyorum. Siyasi sloganları, çatışmaları değil.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!