Orhan Kemal’in oğlu CHP adayı

Güncelleme Tarihi:

Orhan Kemal’in oğlu CHP adayı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2013 17:16

GEZİ eylemleriyle sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın ilgi odağı haline gelen Beyoğlu ilçesine CHP’den 3 isim belediye başkan aday adayı olarak başvurdu.

Haberin Devamı

Partinin adaylık başvuruları için son gün olarak belirlediği 2 Eylül’de CHP eski PM üyesi Gülseren Onanç, ünlü yazar Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü ve Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER) Başkanı Tarkan Konar resmen aday adayı oldular.

BARIŞ SÜRECİYLE İLGİLİ SÖZLERİ İSTİFA GETİRDİ

Gülseren Onanç, 2011 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için KAGİDER başkanlığından ayrıldı ve siyasete girdi. 2010 sonunda CHP PM üyeliğine seçildi ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atandı. 2011 seçimlerinde İstanbul milletvekili adayı oldu ancak meclise giremedi. “CHP tabanının yüzde 65’i barış sürecini destekliyor” sözleri üzerine gelen baskılar üzerine 17 Nisan 2013’te bu görevinden istifa etti. Onanç’ın bir röportajında “Bazen MYK'da kendimi uzaydan gelmiş gibi hissediyordum.” demişti.

BABASI ADINA CİHANGİR’DE MÜZE KURDU

Beyoğlu Belediyesi Başkan aday adaylarından diğer isim, ünlü yazar Orhan Kemal’in araştırmacı-yazar oğlu Işık Öğütçü oldu. Öğütçü, babasının adını taşıyan müzeyi Cihangir’de kurmuştu. Öğütçü’nün, “Zamana Karşı Orhan Kemal” adlı kitabı var. Üçüncü başkan aday adayı ise BEYDER’in Başkanı Tarkan Konar oldu. Beyoğlu’nda esnafa belediyece getirilen masa-sandalye yasağına karşı protestolara öncülük eden Konar’ın Kurabiye Sokak'taki mekanı belediye ekipleri tarafından mühürlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!