"Örgütün küçüğü büyüğü olmaz"

Güncelleme Tarihi:

Örgütün küçüğü büyüğü olmaz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

ANKARA - DGM Cumhuriyet Başsavcısı Cevdet Volkan, bugün makamında gazetecileri kabul ederek, açıklamalarda bulundu. Volkan, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu suikastının faillerini yakalamak amacıyla başlatılan, daha sonra ortaya çıkan bağlantılar üzerine Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Prof. Dr. Muammer Aksoy, Doç. Dr. Bahriye Üçok, İsrail Büyükelçiliği Güvenlik Amiri Ehud Sedan ve ABDïli Çavuş Marvick'in öldürülmesi ile Mısır Basın Ataşesi Abdullah Hüseyin Al Gurabi'nin yaralanması olaylarını kapsayacak şekilde genişletilen ``Umut Operasyonu'' ili ilgili soruları yanıtladı.

DGM Başsavcısı, son günlerde gündeme oturan faili meçhul cinayetlerin zanlılarının birer birer ortaya çıkarılması ile ilgili olarak ilk olarak basından bilgi edinmekten rahatsızlığını dile getirdi. İstanbul'da yakalanan zanlılar hakkında kendisinden önce basına bilgi verilmesinin hoş olmadığını söyleyen Volkan, ``Zanlılar yakalandığı anda benim görevim başlar. İstihbarat çalışması sürerken ben kimseye birşey sormam. Yakalandıklarında ise benim haberim olmalı. Ama zanlılar yakalandığında ilk olarak bana bilgi verilirse derim ki bana değer veriliyor. Ama bu olayda olduğu gibi bana bilgi verilmezse (adam yerine koymuyorlar) diye düşünürüm. Bu olayda da böyle oldu'' dedi.

BASİT BİR ÖRGÜT YAPISI: Volkan, açıklamasında, ``Bazı yazarların yazdığı, çizdiği, hep beklediklerinin tersine çıkmasından dolayıdır. Bazı olayların, özellikle Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı'nın öldürülmesi olayının arkasında çok büyük güçlerin olduğu varsayımlarıyla hareket edildi. Bunlar yazıldı, çizildi. Bu çıkmayınca daha basit bir örgüt yapısı ya da sıradan kişiler çıktığı görülünce, hepsi basına yansıtıldı'' dedi. Volkan, `Yani örgütü küçük olarak mı görüyorsunuz?' sorusu üzerine şunları söyledi:

``Örgütün küçüğü, büyüğü olmaz. 1988'den bu yana Türkiye'de bazı terör olayları gelişti. En sonunda da 1999'da Ahmet Taner Kışlalı'nın öldürülmesi çok değişik nedenlere bağlandı. Öldürme olayları, bombalama olayları bazı devletler ile bazı devlet kuruluşlarıyla Türkiye'deki bazı odaklara bağlandı. Bu beklentilerin aksine başka bir örgüt, kişiler ya da grupların çıkması basındaki yorumlara yol açtı. Örgüt örgüttür. Yasadışı faaliyette bulunan örgütün büyüğü küçüğü olmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!