Organlarıyla hayat veren simitçinin katili 3 kardeş

Güncelleme Tarihi:

Organlarıyla hayat veren simitçinin katili 3 kardeş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2008 00:00

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in sürekli hastalığı yüzünden kalan cezasını affettikten sonra, yeni bir hayat kurup simit satarak geçimini sağlayan eski DHKP/C’li Çetin Dönmez’i (36) yer kavgası yüzünden öldüren Mehmet, Mustafa ve Ahmet Gökçe kardeşler yakalandı.

Cezaevinden çıktıktan sonra yeni bir hayat kuran ve simitçilik yapan Çetin Dönmez, 18 Ekim 2007’de Teşvikiye’de Valikonağı Caddesi üzerinde 3 kişinin sopalı saldırısına uğradı. Çevrede toplanan kalabalığın gözleri önünde dövülen Dönmez ağır yaralandı. Saldırıdan iki ay önce evlenen Dönmez, yoğun bakımda 5 gün sonra hayatını kaybetti. Ailesi vasiyetine uyarak Çetin Dönmez’in organlarını bağışladı. Çetin Dönmez’in kalbi, akciğer ve karaciğeri ile böbrekleri 5 hastaya nakledildi.

Cinayet Büro Amirliği, Dönmez’in son on gündür tezgáh yeri yüzünden aynı yerde simit satan üç kardeşle tartıştığını belirledi. Görgü tanıklarının ifadelerinde Çetin Dönmez’i, Mehmet Gökçe (30), Mustafa Gökçe (26) ve Ahmet Gökçe’nin (22) öldürdüğü belirlendi. Üç simitçi kardeş, önceki gün gözaltına alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!