Organize iÅŸler bunlar

Güncelleme Tarihi:

Organize iÅŸler bunlar
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 17, 2008 14:13

Türkiye'de ilginç şeyler oluyor. O ilginçliklerden biri de adliye önlerinde gözlemlenebilir. Eskiden adliyelere iki-üç sanık, iki-üç güvenlik görevlisi arasında getirilirdi. Oysa son yıllarda adliye, emniyet müdürlükleri, adli sağlık kurumlarının önlerinde onlarca hatta yüzlerce güvenlik görevlisi, bazen yüze yakın sanığı korumak için görevlendiriliyor. İşte son üç örnek. Biri Ankara'dan sanık sayısı 87, diğeri İzmir'den sanık sayısı 40, bir diğeri ise Şanlıurfa'dan sanık sayısı 23... Ve işin asıl düşündürücü yanı bu üç örneğin de bugün yaşanması. Yani suç artık bireysel olmaktan çıktı, organize hale geldi.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE OPERASYONLARDAN FOTOÄžRAFLAR...

 

ANKARA'DA PROTEZ OPERASYONU

Ankara’da polisin yaptığı Protez Operasyonu’nda 50 milyon dolarlık vurgun yaptığı iddiasıyla 17’si doktor, 68’i medikalci toplam 85 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı’nın emriyle baÅŸlatılan ve yaklaşık 6 aydır sürdürülen Protez Operasyonu’nda dün Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžubesi Mali Büro AmirliÄŸi’nce baÅŸlatıldı. Mali boyutu yaklaşık 50 milyon doları aÅŸan yolsuzlukta protez ve medikal ürünlerin kullanılmadığı halde, reçete edilerek devleti zarara uÄŸrattıkları iddia edilen 17’si doktor 68 medikalci toplam 85 kiÅŸi gözaltına alındı. Hastaların saÄŸlık karneleri kullanılarak yurtdışından sipariÅŸ verilmiÅŸ gibi gösterilen medikal malzemelerinin hayali olduÄŸu anlaşıldı.   Â

Haberin Devamı

Devlet ve üniversite hastanelerinde uzman doktor olarak görev yaptıkları belirtilen doktorlar arasında doçent, profesör hatta üniversite bölüm başkanlarının bile olduğu ifade edildi. Gözaltına alınan medikal şirket sahiplerinin Başkent’in pek çok hastane ihalesini de aldıkları kaydedildi.

Yapılan teknik takip ve telefon dinlemelerinde medikal firmalarının ihaleleri alabilmek için doktorlara yabancı kadınlarla alem yaptırdıkları bunlarında kayda girdiğini bildiren emniyet yetkilileri, ayrıca konuyla ilgili daha önce çalışma yapan ve rapor hazırlayan Sağlık Bakanlığı Müfettişleri’nin de incelendiğini bildirdiler.

Halen devam eden operasyonda gözaltı sayısının 120’yi aşması beklenirken, gözaltında bulunan zanlılar için 4 gün ek süre alan polisin, diğer 40 yakın ismi de aradıkları kaydedildi.

Ä°ZMÄ°R'DE UYUÅžTURUCU OPERASYONU

 

İzmir Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 3 ilde düzenlediği operasyonlarda, okul çevreleri ve eğlence yerlerinde esrar sattıkları iddia edilen 6'sı kadın 40 kişi yakalandı.

 

Bir istihbaratı değerlendiren İzmir Jandarma Komutanlığı ekipleri, İzmir'in bazı beldelerinde okul çevrelerinde öğrencilere uyuşturucu satmaya çalıştıkları ileri sürülen kişileri takibe aldı.

 

Haberin Devamı

Araştırma sonucu, aynı kişilerin beldelerdeki eğlence mekânlarında da uyuşturucu sattıkları öğrenildi.

 

Ä°stihbarat çalışması ve teknik takibin ardından jandarma ekipleri,ÂÄ°zmir, Balıkesir ve Manisa'da çok sayıda ev ve iÅŸ yerine operasyon düzenledi.

 

Operasyonlarda, şebekenin lideri olduğu belirtilen Y.E. (43) ile aralarında 6 kadının da bulunduğu 39 kişi yakalandı.

 

30 kilogram esrar, ruhsatsız 7 tabanca, 3 av tüfeği ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

 

Zanlıların, şebekenin Doğu Anadolu Bölgesi'nden sebze ve meyve kasaları ile ev eşyası kolilerine gizleyerek getirdikleri esrarı İzmir'in bazı beldelerinde eğlence yerleri ve okul çevrelerinde sattıkları belirlendi.

 

Haberin Devamı

Şebeke elemanı 6 kadının, esrarı şalvarlarına veya iç çamaşırlarına gizleyerek satışa çıktıkları öğrenildi.

 

Yaklaşık 1 ay önce şebeke elemanları arasında uyuşturucudan kazanılan paranın paylaşımı konusunda kavga çıktığı, şebeke lideri Y.E’nin tabancayla ayağından yaralandığı ortaya çıktı.

 

Zanlıların jandarmadaki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi.

 

ÖSS JOKERLERİ ADLİYE’DE

 

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünce Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) sahtecilik olaylarına karıştığı iddia edilen şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlar, adliyeye sevk edildi.

 

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesince kent merkezinde gözaltına alınan 23 zanlıdan, 1'i dün serbest bırakıldı.

 

Haberin Devamı

İfadeleri alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan 22 zanlı, bugün polis araçlarıyla sağlık kontrolü için önce devlet hastanesine, ardından adliyeye götürüldü. Zanlıların adliyeye götürülüşü sırasında yoğun güvenlik önleminin alındığı görüldü.

 

Bu arada, suç örgütüyle bağlantısı bulunduğu için Birecik ve Suruç ilçelerinde gözaltına alınan 8 kişi ile Ankara'da yakalanan 3 kişinin de bugün adliyeye çıkarıldığı öğrenildi.

 

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünce yürütülen operasyon kapsamında ÖSS’de başkasının yerine ücret karşılığı sınava girdiği veya bu işi organize ettiği iddiasıyla 34 kişi gözaltına alınmıştı.

 

Terör örgütü PKK'yla bağlantılarının da bulunduğu öne sürülen suç örgütü üyelerinin, ÖSS'ye hazırlanan bazı öğrencilerden girmek istedikleri üniversite ve bölüme göre, 40 ila 50 bin dolar arasında ücret talep ettikleri ileri sürülmüştü.

 

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!