Organizatörlerin korkulu rüyası, yağmur

Güncelleme Tarihi:

Organizatörlerin korkulu rüyası, yağmur
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2014 17:12

Yarın yapılacak 86. Oscar Ödül Töreni öncesi kulislerden sızan en son haberleri, Los Angeles’ta bulunan Reha Erus yazdı.

Haberin Devamı

STEVE MC QUINN’DEN BEYAZ SARAY’A İSYAN

“12 Yıllık Esaret” filmine 9 dalda Oscar’a adaylık sağlayan yönetmen Steve McQueen Beyaz Saray ve muhatabı ABD Başkanı Barack Obama’ya isyan ederek gerçek bir siyahinin hikayesine duyarsız kaldığını söyledi. Filmin Obama tarafından izlendiği ile ilgili kuşkuları olduğunu söyleyen yönetmen “Mandela, Long Walk to Freedom’”unu seyrettiğini biliyoruz.

Amerikan tarihini ilgilendiren bir konu hakkında kimse konuşmaya cesaret edemeyince Oscar’lar için favori olmaktan çıkıyoruz” açıklaması yaptı. “12 Yıllık Esaret” son dört ayda sadece 49 Milyon Dolar hasılat yaparken en yakın rakipleri “American Hustle” 110,” Gravity”de 260 Milyon Dolarlık bir kazanç sağladı.

Haberin Devamı

ORGANİZATÖRLERİN KORKULU RÜYASI YAĞMUR

Önceki gün Los Angeles’te yağan yağmurun son 9 ayda ortalama yağandan çok daha fazla olduğu belirtildi. Oscar’ ar ödül töreni sırasında yağmur beklenmemesine karşın Kırmızı Halı üzerine önlem için şeffaf çadır kuruldu.

AMERİKAN SİNEMASININ ALTIN YILI BORSA’YA YANSIDI

Amerikan sinemasının 2013 yılında tam 11Milyar Dolar hasılat yaptığı ortaya çıktı. Oscarlar töreni öncesi film şirketleri ile ilgili rapor düzenlenirken Oscar’lara aday gösterilmeyen ancak hasılat rekorları kıran Walt Disney film şirketinin eseri “İron Man 3” ün 2013’te tam 1 Milyar 219 Milyon Dolar hasılat elde ettiği açılandı. Paramount (Nebraska ve The Wolf of Wall Street), Universal (Dallas Buyers Club) , Fox , (12 Yıllık Esaret), Warner Bros (Gravity ve Her) Sony (American Hustle ve Captain Phillips) gibi belli başlı şirketler bir önceki yıla oranla bütçe payları yükse yüzde 43 ila yüzde 19 arasında değer kazandır.

ANMA KONUŞMASI


2013’te sinema dünyasının kaybettiklerini anma arasına 2014’te ölen Philip Seymour Hoffman’da eklenecek.

Oscar ödülleri sırasında gelenek haline gelen bir önceki yıl ölenlerin anısına yapılacak anımsatmaya 2 Şubat’ta yüksek dozdan ölen Oscar ödüllü Philip Seymour Hoffman’ın da eklenmesine karar verildi. Anılacaklar arasında otomobil kazasından ölen Paul Walker ve “Lawrence of Arabia” filminin kahramanı Peter O’Toole’da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!