Org. Özel 13 askeri kurtardı iddiası

Güncelleme Tarihi:

Org. Özel 13 askeri kurtardı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2013 01:35

Balyoz davası avukatlarından Nevzat Güleşen, Yargıtay tebliğnamesinde 67 kişi hakkında beraat istendiğini belirterek, “Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in komutan olduğu tarihte Kara Harp Akademisi’nde öğrenci olup bu davada yargılanmakta olan herkes için beraat isteniyor” iddiasını ortaya attı.

Haberin Devamı

Balyoz davasının Yargıtay 9’uncu Dairesi’ndeki duruşmasının 7’nci gününde savunma yapan avukat Güleşen, özetle şunları söyledi:

O DÖNEM HARP OKULU KOMUTANI

“Burada bir sanıktan bahsetmek istiyorum. Hasdal Cezaevi’nde kalan tek kadın sanık Güllü Salkaya. Kendisi askeriyede katip. Bir yazının noktasına, virgülüne bile karar veremeyecek konumda. Onun durumuna o kadar üzülüyorum ki benim müvekkilim bile değil. Ama lütfen bir çare bulun. Bu davada yargılanan Kara Harp Okulu öğrencileri için tebliğnamede istisnasız beraat kararı verilmesi isteniyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, o dönemde Kara Harp Okulu Komutanı’ydı. O nedenle Özel’in 13 öğrencisini kurtardığı dedikoduları var.

YARGITAY BAŞKANI’YLA GÖRÜŞME

Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Balyoz duruşması başlamadan önce Org. Necdet Özel’le görüşüyor. Yargıtay Başkanı Alkan ve Yargıtay Başsavcısı Hasan Erbil, 20 Haziran’da Başbakan Erdoğan’la görüştü. Erdoğan bu görüşmenin ardından Org. Özel’i kabul etti. Başkanım çok endişeliyiz. Tebliğname sonrasında darbenin ihalesi Deniz Kuvvetleri’nde kaldı. Gemilerle mi Ankara’da darbe yapılacak? Kanal Ankara diye proje mi var? Denizciler Ege, Akdeniz ve Karadeniz’de manevra yapar. Bu, akılla dalga geçmektir. Karacılar darbe yapmayacak ama denizciler yapacak öyle mi?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!