Org. Başbuğ'dan sert açıklama

Güncelleme Tarihi:

Org. Başbuğdan sert açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2008 11:26

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Aktütün baskını ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Başbuğ'un sinirli olduğu gözlenirken açıklama yapken kullandığı sert ses tonu dikkati çekti.

Haberin Devamı

BAŞBUĞ'UN KATILDIĞI TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR

BAŞBUĞ'DAN SERT AÇIKLAMA / FOTO GALERİ

KARA Kuvvetleri Komutanlığı Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokul Komutanlığı'na Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen Alay Sancağı teslim törenine katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, törenin ardından Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Karakolu'na yapılan 17 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili olumsuz değerlendirmede bulunanları sert dille eleştirdi. Orgeneral Başbuğ, Aktütün Karakolu'na yapılan saldırının terör örgütü için ‘intihar saldırısından' farksız olduğunu bildirirken, “Herkesi doğru yerde bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, EDOK Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile birlikte basın toplantısı yapan Orgeneral Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde subay ve astsubayların, iki temel direk özelliğini taşıdığını buradaki törene katılmaktan, onların komutanı olmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu bildirirken Aktütün Karakolu'nun güvenliğini sağlayan Bayraktepe'ye yönelik saldırı ile ilgili konuştu. Orgeneral İlker Başbuğ, “İlk önce şunu iyi anlamasını istiyorum. Bu olay bayrak tepede meydana gelen olay bölücü terör örgütü açısından adeta bir intihar saldırısıdır. Bunu açın okuyun öğrenin. Bayrak tepede çalışan çarpışan askerlerimiz açısından ise, daha önce ifade edildiği gibi bu bir kahramanlık destanıdır” dedi.

Haberin Devamı

Hain saldırının hemen ardından her zaman olduğu gibi olayın tüm boyutlarının incelenmesi görevinin Kara Kuvvetleri Komutanı tarafından 2'nci Ordu Komutanı'na verildiğini bildiren Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ şöyle konuştu:

“İncelenmenin sonuçlanmasına müteakip kendine güveni olan bütün kurumlar gibi Türk Silahlı Kuvvetlerinin de kendine olan güveni tamdır. Dolayısıyla kendini güveni olan tüm kurumlar gibi bu incelemenin sonuçlanmasına mütaakip elbette kamuoyu ile paylaşılması gereken hususlar kamuoyuna bilgi olarak verilecektir. Ayrıca bu konulara ilişkin bilgileri sızdıranlar ve bu gizli bilgileri kullananlar hakkında da adli işlemler başlatılmıştır. Şu söyleyeceğim hususa dikkatinizi çekiyorum. Bütün bunlara rağmen bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri altını çiziyorum başarılı gibi gösterenler tekrar ifade ediyorum, başarılı gibi gösterenler, akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğunu ortak olurlar. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. Türk silahlı kuvvetleri bugün her zamankindendaha güçlü daha kararlı daha azimlidir. Son günlerde yoğunlaşan sistemli saldırılar emin olunuz ki, Türk Silahlı Kuvetlerinin gücünü kararlılığını ve azmini artırmaktan başka hiçbir işe yarayamaz. Bir ordunun bu tip saldırılar karşısında ki bu saldırılar doğru bilgiye dayanmayan sınırlarını aşan eleştirilerdir. Bu tip saldırılar karşısında, her ordunun vereceği cevap bellidir. Bu husus bütün ordular içinde geçerlidir. Bu açıdan son sözüm şudur, dolayısıyla herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum. Benim size bugün söyleyeceğim bunlardır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!