Org. Balanlı bir numaralı sanık

Güncelleme Tarihi:

Org. Balanlı bir numaralı sanık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 00:00

Balyoz Darbe Planı soruşturmasında ikinci iddianame de kabul edildi ve dava açıldı. Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı iddianamede 1 numaralı sanık olarak yer alırken, 8 asker hakkında da yakalama kararı çıktı.

Emekli Albay Hakan Büyük’ün Eskişehir’deki evinde ve Gölcük Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramada ele geçirilen belgelere ilişkin yürütülen soruşturmada hazırlanan iddianame 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar’ın hazırladığı iddianamede Orgeneral Bilgin Balanlı ve Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Taş’ın da aralarında bulunduğu 15’i tutuklu 28 sanığın “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya eksik teşebbüs” suçundan cezalandırılması istendi. Mahkeme, 8 asker hakkında kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunduğu gerekçesiyle yakalama kararı verdi.
Orgeneral Balanlı’nın bir numaralı sanık olarak yer aldığı iddianamede sanıklar için 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Davaya ilişkin ilk duruşma 15 Ağustos’ta Silivri’deki duruşma salonunda yapılacak. Balyoz ana davası ile birleştirilmesi talebi iddianamenin okunmasının ardından karara bağlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!