Ören Belediye Başkanı'ndan Baykal'a rest

Güncelleme Tarihi:

Ören Belediye Başkanından Baykala rest
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2007 11:43

GENEL seçimlerde seçmenin muhalefet görevi verdiği CHP'de, Genel Başkan Deniz Baykal'a bir tepki de Muğla'nın Milas İlçesi'nden geldi. Milas İlçesi'ne bağlı Ören Beldesi'nin dört dönemdir belediye başkanlığını yapan CHP'li Kazım Turan, “Baykal partinin başından gitmediği taktirde biz gideceğiz” dedi.

Başkan Kazım Turan, Deniz Baykal'ın bir an önce istifa ederek, başkanlığı başkasına devretmesi için 9 Eylül tarihine kadar süre verdiğini belirtti. Turan 9 Eylül'e kadar Baykal'ın görevinden istifa etmemesi, başkanlıktaki ısrarlı tavrını sürdürmesi durumunda partisinden istifa edeceğini belirterek şunları söyledi:
“Muğla'da yerel seçimlerde yüzde 57.5 oy alarak partimin belediye başkanlığını kazandım. 4 dönemdir belediye başkanıyım, ancak Baykal yüzünden sokaklarda başımız dik değil, öne eğik geziyoruz. 19 yıldır sosyal demokrasi anlayışıyla Ören'de çalışmalarımı, hizmetlerimi sürdürüyorum. Ancak, ben ve benim gibi CHP'ye gönül vermiş, yıllarca hizmet vermiş tüm partililer son genel seçimlerde gördük ki Sayın Genel Başkanım Deniz Baykal başta olmak üzere CHP'li hiçbir yöneticinin iktidar olmak gibi bir kaygısı yok. Tabandan gelen seslere kulaklarını tıkayarak, görmezden gelerek, inanılmaz bir rahatlık içinde hala büyük bir aymazlıkla ‘seçimlerde başarılı olduk, oylarımızı yüzde 1.5 oranında artırdık’ demeçleri verebiliyorlar. 70 yaşında, hala pişkinlikle partinin başında duran, yapıştığı koltuktan ayrılmayan Baykal gitmezse ben ve birçok CHP'li belediye başkanı arkadaşım, 9 Eylül'de İzmir'de yapacağımız toplantının ardında partimizden üzülerek ayrılacağız. Çünkü CHP Baykal ile yoluna devam ederse önümüzdeki ilk seçimlerde barajı dahi aşamayacak. Atatürk'ün kurduğu partiyi bu hallere düşürenleri tarih ve halk asla affetmeyecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!