Orduya: Her kurumda çürük insanlar olabilir

Güncelleme Tarihi:

Orduya: Her kurumda çürük insanlar olabilir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Demirel'e: Evren'le yakınsa benimle aynı düşünemez

Askerlerin, bölücübaşı Apo ile ilişki kurup, görüştükleri iddialarını TBMM'ye taşıyarak büyük gürültü koparan FP İstanbul Milletvekili Nazlı Ilıcak'a, Genelkurmay'dan sonra Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den de sert yanıt geldi. Kızılcahamam'da güreşçilere ödül veren Demirel, Ilıcak'ın askerlere yönelik suçlamalarına katılmadığını belirtip, Genelkurmay'ın yanıtını anımsatarak, ‘‘Kendisine gereken yanıt verilmiştir’’ dedi.

Ilıcak da, FP milletvekillerinin Kızılcahamam'daki kampında Demirel'e aynı tonda yanıt verdi. Askerleri suçlamadığını, ama her kurumda çürük insanların olabileceğine dikkat çektiğini savunan Ilıcak, Demirel'in eleştirilerine karşılık, şu açıklamayı yaptı:

‘‘Sayın Cumhurbaşkanı, ben Nazlı Ilıcak ile aynı düşüncede değilim diyor. Elbette 12 Eylül mimarı Kenan Evren ile bu kadar yakınlık kurduğuna göre, benimle aynı düşüncede olmasına imkan yok. Süleyman Demirel, 1980'li yıllarda benim görüşlerime aynen katılıyordu. Demek ki şimdi aramızda bir görüş farklılığı belirmiş.’’

Ilıcak, Genelkurmay'ın şimşeklerini üzerine çeken iddialarına ilişkin de, ‘‘Ben askeri suçlamadım. Müessese olarak orduyu Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasının teminatı olarak görüyorum. Ama, her müessesede çürük insanlar olabilir’’ dedi. Ilıcak, şöyle devam etti:

‘‘Ben basında yer alan bazı iddiaları dile getirip, bu iddialar ortada kalmasın, gerekli araştırmalar yapılsın dedim. Politikacılar, gazeteciler, askerler ve emniyet istihbaratında bazı belgelerin bulunduğuna dair duyumlar aldığımı söyleyip, bunun açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledim. Benim TSK'yı suçlamam bahis konusu olamaz. Ama her müessesede çürük insanlar olabilir. Bugün polis konusunda da suçlamalar ortaya atılıyor, bir operasyondan sözediliyor, açığa alınanlar var. Bu doğal karşılanıyor, milletvekilleri suçlanıyor, doğal karşılanıyor. Biz diyoruz ki, bazı yanlışlar yapılmış olabilir. Bu bir iddiadan ibaret olsa bile, tetkik edilmesi lazım.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!