Ordunun yükü ağır karma sistem gerekli

Güncelleme Tarihi:

Ordunun yükü ağır karma sistem gerekli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 00:00

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), "profesyonel ordu" anlayışına geçip geçmeyeceği tartışmalarına son noktayı koydu. TSK, "Tam profesyonel ordu"ya geçişi düşünmediğini, zaman içerisinde "Profesyonel askerlik sistemi ile mecburi askerlik sisteminden oluşan karma bir sisteme" geçmeyi düşündüğünü duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Askeralma Daire Başkanlığı’nın (ASAL) internet sitesinde "Profesyonel orduya geçiş sürecinde ne gibi gerekçeler ve öngörüler söz konusudur?" sorusuna şu yanıt verildi:

TÜM ORDU OLMAZ

"TSK zaman içerisinde profesyonel askerlik sistemi ile mecburi askerlik sisteminden oluşan karma bir sistemin uygulanmasını amaçlamaktadır. Bu çerçevede profesyonel askerlik sistemi içerisinde mütalaa edilmesi gereken personel ise subay, astsubay ve uzman erbaş-erlerdir."


ASAL, askerlikte mecburi hizmet anlayışının neden devam etmesi gerektiğini de şöyle açıkladı:

"Politik ve askeri ortam, TSK’nın güvenlik sorunlarına ve krizlere uygun şekilde reaksiyon göstermesini ve belirsizliklere karşı hazır olmasını gerekli kılmaktadır. Bu gereklilik, değişik tehdit ve risklere karşı ülkenin güvenliğini sağlamak için, klasik savaşın yanında, barışı destekleme, kriz yönetiminin desteklenmesi, insani yardım, doğal afetlerde yardım, sınırlı güç kullanımı ve terörle mücadele gibi faaliyetleri de icra etmeye hazır olunmasını içermektedir. Bütün bu görevler eğitimli ve bilgi birikimine sahip bir insan gücünü elde bulundurmakla mümkün olabilecektir"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!