Oran'dan Bağış'a yanıt

Güncelleme Tarihi:

Orandan Bağışa yanıt
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2013 20:03

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Sayın Egemen Bağış'ı muhalefete çatmak, yine sorumluluktan kaçmak ve özeleştiriden kaçınmak yerine, görevini yapmaya, özeleştiri yaparak hem mensubu bulunduğu hükümeti uyarmaya hem de AB ile artık donma aşamasına gelen tam üyelik sürecini pozitif ve akılcı hareketlerle canlandırmaya davet ediyorum" dedi.

Oran, yazılı açıklamasında, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, muhalefeti eleştirdiğini belirtti.
Bağış'ın bugün yaptığı açıklamada "Adam gibi bir muhalefet olsaydı gerginlikler bu noktaya ulaşmazdı" dediğini aktaran Oran, şunları ifade etti:
"Türkiye’yi 10 senedir yöneten AKP adam gibi demokrat bir parti olsaydı, sözde değil özde demokrasiye inansaydı, kendi insanlarına baskı uygulamak yerine çok sesliliği kabul etseydi, bütün yaşama biçimlerine saldırmak yerine hepsinin haklarını korumaya çalışsaydı, kendi vatandaşlarına çapulcu, ayyaş, alkolik, tinerci demek yerine herkesi kucaklasaydı... Türkiye bu olayları da yaşamazdı. Sayın Bağış, ne yazık ki Genel Başkanı Tayyip Erdoğan gibi olayları, olayların çıkış sebebini ve insanların taleplerini anlama yetisini kaybettiğini gösteriyor. Bu zamana kadar yaptığı işler ve eylemlerle AB tam üyelik müzakerelerinde hiçbir ilerleme sağlayamayan, kendi döneminde hiçbir fasıl açılmamış Bakan, ülkedeki demokratik seviyenin düşüklüğü nedeniyle bugün ülkenin AB tam üyeliği yolculuğunun dondurulmak istendiğinin bile farkında değil."
Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda'nın açıklamalarını da hatırlatan Oran, şunları kaydetti:
"Swoboda’ya göre, Türkiye'nin bugün AB ile tam üyelik müzakerelerinin durdurulmasını talep edenler var. İş bu kadar kritik bir hale gelmiş durumda. AB'nin demokrasi standartlarına uyulmaması halinde de AB bu kararı alabilir. Sayın Egemen Bağış’ı muhalefete çatmak, yine sorumluluktan kaçmak ve özeleştiriden kaçınmak yerine, görevini yapmaya, özeleştiri yaparak hem mensubu bulunduğu hükümeti uyarmaya hem de AB ile artık donma aşamasına gelen tam üyelik sürecini pozitif ve akılcı hareketlerle canlandırmaya davet ediyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!