Oran: "Osmanlı zamanında harem ağası yapılırdı"

Güncelleme Tarihi:

Oran: Osmanlı zamanında harem ağası yapılırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2011 11:11

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Birileri, Kasımpaşa'dan çıkıp, bu kafayla ve bu iktidar hırsıyla Osmanlı zamanında yaşasaydı, ya Bostancıbaşı'na teslim edilir ya da Harem Ağası yapılırdı" dedi.

Haberin Devamı

Oran, yaptığı yazılı açıklamada "Birileri, Kasımpaşa'dan çıkıp, bu kafayla ve bu iktidar hırsıyla Osmanlı zamanında yaşasaydı, ya Bostancıbaşı'na teslim edilir ya da Harem Ağası yapılırdı" ifadelerine yer verirken son günlerde AKP'nin, Osmanlı Devleti üzerinden farklı çevrelere "baskıcı ve yasaklayıcı bir tutum sergilediğini" savundu.

Oran, "CHP olarak, Osmanlı'ya, ecdadımıza sahip çıktığımız bilinmektedir ancak şu anda sahip olduğumuz özgürlüklerin cumhuriyet Türkiye'sinin nimetleri olduğu açıktır. Özgürlüklerin, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, İsmet İnönü ve Celal Bayar gibi liderlerimiz tarafından kurulan Cumhuriyet Türkiyesi'nin bize sağladığı nimetler olduğunu, insanca yaşam hakkının, bize padişahlık tarafından değil, cumhuriyet tarafından sunulduğunu da takdir edelim" dedi.

İnsaf sahibi olan hiç kimsenin sanki "Bu ülke, bu devlet kaya kovuğundan çıktı, benden önceki herkes bu ülkeyi batırdı, ben kurtardım" havası atmaya kalkışmaması gerektiğini vurgulayan Oran, "Kadirbilirlik, geçmişe saygı edebiyatı yapanlar, yakın geçmişin birikimleri üzerinde yükselip, o koltuklara oturabildiklerini akıllarından çıkarmasınlar. Geçmişe takılıp kalanlar, geleceği göremezler. Ne yeniden Osmanlı kurulur, ne de Erdoğan padişah olur" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!