Orada şehit olmak oğluma nasipmiş

Güncelleme Tarihi:

Orada şehit olmak oğluma nasipmiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 00:00

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Habeşti Yaylası’nda, sınırdaki askeri birliğe önceki akşam saat 21.00 sıralarında bir grup PKK’lı terörist tarafından ateş açıldı.

Saldırıda Amasyalı uzman Çavuş Erkan Ayaz ile Samsunlu Er Selman Özay şehit olurken, iki er de hafif yaralandı. Şemdinli İlçesi’ne bağlı Habeşti Yaylası’nda sınırdaki askeri birliğe PKK’lı teröristin taciz saldırısı sırasında, otomatik tüfeklerin yanı sıra roketatar da kullandıkları belirtildi. Bölgede kobra tipi helikopterlerin de desteklediği geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Şehitler Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenecek törenin ardından memleketlerine uğurlanacak.

Samsunlu er Selman Özay’ın (22) 5,5 aylık asker olduğu öğrenildi. Askeri yetkililerin haber verdiği baba Rahim Özay “Ben de 1985 yılında Şemdinli’de askerlik yaptım. Nasip bana değil onaymış, takdir-i ilahi. Bu ülke bizim ülkemiz, kendi insanımızı kendi insanımızla çatıştırıyoruz. Barış ve demokrasiye inanmış gibi görünen insanlar, vicdanları rahat uyuyabiliyorsa ne mutlu onlara. Devletimiz sağ olsun” dedi. Anne Kadriye ve kardeşi Ahmet şehidin ardından gözyaşı dökerken, kadın subaylar ve sağlık personeli fenalık geçiren anneye müdahalede bulundu.

Geçici görevdi

EVLİ ve 4 yaşında Beren adlı bir kızı olan 12 yıllık Uzman Çavuş Erkan Ayaz Malatya’da görev yapıyordu. Geçici görevle gittiği Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’nde önceki akşam şehit oldu. 33 yaşındaki Erkan Ayaz’ın kızkardeşi Emel Ayaz ile halası Fatma Pehlivan’ı Amasya’nın Suluova İlçesi’ndeki baba evinde komşular teselli etmeye çalıştı. Şehit Erkan Ayaz iki hafta önce erkek kardeşi Emre Ayaz’ı evlendirmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!