Opteron ailesine taze kan

Güncelleme Tarihi:

Opteron ailesine taze kan
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 09, 2006 00:00

AMD yaptığı açıklamada, performans ve vat başına performans özelliklerinde endüstri lideri olan Çift Çekirdekli AMD Opteron işlemci ailesine üç yeni işlemcinin katıldığını duyurdu. Yeni Çift Çekirdekli AMD Opteron işlemcileri, sunucuların genel enerji tüketimini ve soğutma ihtiyaçlarını azaltıyor.

Haberin Devamı

Kurumsal uygulamalar için sekiz yollu, on altı çekirdekli sunuculara olanak tanıyan Çift Çekirdekli AMD Opteron Model 885 işlemci ve yüksek performanslı, çift yollu/dört çekirdekli işistasyonları ve sunucular için Model 285 işlemci piyasaya sürüldü.

Tek yollu ve çift çekirdekli sunucular ve işistasyonları için geliştirilen Model 185 işlemci ise 30 gün içinde piyasada çıkacak. Üç model de alanlarındaki en yüksek performansı sağlayor ve AMD’nin standart enerji aralığı içinde çalışıyor.

 

AMD Opteron iÅŸlemcisi gerçek anlamda çift çekirdekli bir teknoloji sunmanın yanı sıra, kurumsal veri merkezleri için büyük tasarruf olanakları saÄŸlıyor.ÂÇift Çekirdekli AMD Opteron iÅŸlemcileri, tek çekirdekli iÅŸlemcilerle aynı enerji ve soÄŸutma altyapısında çalışırken büyük performans avantajları saÄŸlıyor.Â

 

Haberin Devamı

Böylece aynı iÅŸi daha az sayıda sunucu kaldırabiliyor ve iÅŸletme maliyetleri düşüyor.ÂAyrıca, AMD’nin Optimize Enerji Yönetimi özelliÄŸine sahip PowerNow! teknolojisi, sunucuların ve iÅŸistasyonlarının kullanıma göre iÅŸlemciye giden enerjiyi azaltmasını saÄŸlayarak tasarrufa katkıda bulunuyor. AMD PowerNow! teknolojisi, boÅŸta kalan iÅŸlemcinin enerji tüketimini %75’e kadar düşürerek soÄŸutma ve havalandırma sistemlerinin yükünü azaltıyor, kurumsal BT ve iÅŸistasyonu müşterilerinin genel enerji tüketimini düşürüyor.

 

Yaygın donanım ortağı desteği

 

Endüstrinin önde gelen orijinal donanım üreticileri (OEM’ler), en yeni Çift Çekirdekli AMD Opteron işlemcilerini desteklediklerini açıkladılar.

 

Çift Çekirdekli AMD Opteron iÅŸlemcisi tabanlı kart ve sıra sunucular ve iÅŸistasyonlarını ilk benimseyen üreticilerden biri olan IBM, sunucu ve iÅŸistasyonu ürünlerinde yeni iÅŸlemcileri de kullanacağını duyurdu.ÂBunların arasında BladeCenter LS20, e326m sunucu ve IntelliStation A Pro modelleri var.ÂLS20 kart ve e326m sıra sunucuda, watt başına performans avantajlarını geniÅŸletmek isteyen müşteriler için Çift Çekirdekli AMD Opteron 285 model iÅŸlemci kullanılacak. Ayrıca, yeni IntelliStation A Pro, tasarım, dijital içerik, dijital canlandırma ve kimya ve petrol araÅŸtırmalarında kaliteli görüntüleme uygulamaları için 32 ve 64 bitlik saÄŸlam bir bilgisayar platformu oluÅŸturuyor.

 

Haberin Devamı

Sun Microsystems, x64 AMD Opteron iÅŸlemcisi tabanlı sunucu, iÅŸistasyonu ve Yüksek Performanslı Bilgisayar (HPC) ürün serilerini, AMD’nin en yeni iÅŸlemcileriyle yeniledi.ÂBugün yapılan açıklama, Sun’ın aralarında "Galaxy" Sun Fire X4100 ve X4200 sunucuları ve yeni piyasaya sürülen Sun Ultra 40 iÅŸistasyonunun da bulunduÄŸu Sun Fire x64 serisi sunucularında ve iÅŸistasyonlarında AMD Opteron iÅŸlemcisini destekleyeceÄŸini gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!