Opera ve Bale perdelerini açıyor

Güncelleme Tarihi:

Opera ve Bale perdelerini açıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

DEVLET Opera ve Bale 2000-2001 sanat sezonu için Ekim'de perdelerini açıyor. Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin ve Antalya Opera ve Baleleri zengin repertuarlarıyla sanatseverlerle buluşacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi yeni sezona büyük beğeniyle izlenen İtalyan rejisör Vincenzo G. Travaglini'nin sahneye koyduğu Puccini'nin ‘‘Turandot’’ operası ile 4 Ekim'de başlıyor. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Selman Ada'nın ‘‘Mavi Nokta’’ adlı poetik operasıyla 14 Ekim'de, İzmir Devlet Opera ve Balesi Selman Ada'nın ‘‘Ali Baba ve Kırk Haramiler’’ operası ile 2 Ekim'de, Mersin Devlet Opera ve Balesi ‘‘Atatürk Oratoryosu’’ ile 26 Ekim'de ve Antalya Opera ve Balesi Verdi'nin sevilen eseri ‘‘La Traviata’’ operası ile bugün yeni sezona merhaba diyecekler.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Remzi Buharalı, düzenlediği basın toplantısında yeni sezona ilişkin bilgiler verdi. Buharalı, bu yıl en önemli sorunlardan biri olan başrejisörlük konusunu çözüme kavuşturduklarını ve bu göreve sahnelediği eserlerle büyük başarı kazanan, Zefirelli'nin yardımcısı Vincenzo G. Travaglini'nin getirildiğini söyledi.

YENİ ESERLER

Geçen sezondan devam eden eserlerin yanısıra birçok yeni eserlerinde sahneleneceği 2000-2001 sanat sezonunda:

Ankara'da Verdi'nin ‘‘Rigoletto’’ operası, Massenet'in ‘‘Werther’’ operası, Skarlatti'nin ‘‘Hırçın Kız’’ balesi, Rachmaninof'un ‘‘Rachmaninof Concerto’’balesi, Marzo'nun ‘‘İncigül’’ adlı çocuk oyunu ve Modern Dans Topluluğu'nun ‘‘Yeni Koreograflar Enternasyonel 2’’, ve ‘‘Seyahatname 2001’’ adlı eserleri yer alacak.

İstanbul'da Okan Demiriş'in ‘‘IV. Murat’’ operası, Çaykovski'nin ‘‘Fındıkkıran’’ balesi, Gershwin'in ‘‘Porgy and Bess’’, J. Strauss'un ‘‘Yarasa’’ opereti, ‘‘Üç Türk Balesi’’, Verdi'nin ‘‘Rigoletto’’ operası; İzmir'de Selman Ada'nın ‘‘Ali Baba ve Kırk Haramiler’’ operası, Turgay Erdener'in ‘‘Afife’’ balesi, Verdi'nin ‘‘Rigoletto’’ operası, Offenbach'ın ‘‘Hoffmann'ın Masalları’’ operası, Prokofiev'in ‘‘Romeo ve Juliet’’ balesi seyircilerle buluşacak.

Mersin'de, Kodallı'nın ‘‘Atatürk Oratoryosu’’, Adam'ın ‘‘Korsan’’ balesi, Puccini'nin ‘‘La Boheme’’, Smetana'nın ‘‘Satılmış Nişanlı’’operası, Amirov'un ‘‘Kamelyalı Kadın’’, Verdi ve Simon'un ‘‘Carmen’’ balesi; Antalya'da ise, Lebar'ın ‘‘Şen Dul’’ opereti, Selman Ada'nın ‘‘Ali Baba ve Kırk Haramiler’’ operası, Herold'un ‘‘Şımarık Kız’’ balesi, ‘‘Balanchine ve Arkadaşları’’ balesi ve ‘‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’’ yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!