Onur kırıcıydı teslim olmadım

Güncelleme Tarihi:

Onur kırıcıydı teslim olmadım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2015 01:38

Ergenekon ana davasında kararla birlikte dosyası ayrılan ve 8 Ağustos 2011’den beri hakkında yakalama kararı bulunan emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı, ilk kez mahkemede ifade verdi. Bakıcı, “Haksız duruma düşürüldüğüm durumu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şahsiyetine ağır bir itham olarak gördüm. Terör suçlamasını kabul etmeyerek teslim olmadım” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya ‘Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’, ‘Ergenekon’da ara yönetici olmak’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı katıldı. İSTEK Vakfı Kurucu Başkanı Bedrettin Dalan’ın da arasında bulunduğu 4 sanık ise duruşmaya gelmedi. İlk kez hâkim karşısına çıkan Bakıcı, şunları söyledi:


İDDİALAR DOĞRU DEĞİL


“2 Ağustos 2010’da ifademin alınması için yazı gönderildi. O tarihte tümgeneral olarak terörün en yoğun olduğu Şırnak’ta görev yapıyordum. Emrimde 50 bin kişi vardı. Bu yazıyı onur kırıcı buldum. Devlete, millete aşık, vatan için ölmeye hazır bir şekilde çalışırken şüpheli olarak çağrılmam beni derinden etkiledi. Savcılığa ifade verdim. İddianamede, hakkımdaki iddiaların hiçbiri doğru değil, inandırıcı değil. Hakkımda yakalama kararı çıkartıldı. Hakaret kabul ettiğim, kesinlikle reddettiğim için, terörist iddiasının vahim bir hata olduğu gerçeğinin er ya da geç ortaya çıkacağını bilerek beklemeye başladım. Ancak yurtiçinde kalmama rağmen bazı basın ve yayın kuruluşlarınca yurtdışına kaçmışım gibi senaryolar üretildi. Bu haksız ithamlar karşısında devletime, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne daha fazla zarar vermemek için susmayı tercih ettim. İddia makamı asılsız ihbar mektuplarına itibar etmiş, Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi yazı ve belgeleri ile askeri savcılığın kovuşturmaya yer olmadığı kararına itibar etmemiştir. Taraf Gazetesi’nde İrtica ile Mücadele Eylem Planı haberini gördüm. Dursun Çiçek’e sordum. Böyle bir planı kendisinin hazırlamadığını söyledi. O güne kadar ben dahil hiçbir personelim böyle bir belge görmemiştir. Bu belgeyi inceledik. Askeri yazım kurallarına uymadığı gibi askeri terminolojiye de uymamaktadır.”

Haberin Devamı


YAKALAMA KARARI KALKTI


Bakıcı hakkında İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 30 Aralık 2011’de çıkartılan tutuklama kararı, Şubat 2015’te kaldırılmıştı. Ancak ifadesi alınmadığı için hakkındaki yakalama kararı devam ediyordu. Mahkeme, ifadesi alınan Bakıcı hakkındaki yakalama kararını kaldırarak, yurtdışına çıkış yasağı koydu. Dava, Bedrettin Dalan’ın ifadesinin alınması için ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!