Onun büyük bir derdi var

Güncelleme Tarihi:

Onun büyük bir derdi var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2010 12:15

17'nci Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde, ödüller arasında bulunmamasına karşılık, jürinin filmdeki performansını dikkate alarak ‘Jüri Özel Ödülü’ verdiği ‘Bal’ filminin minik yıldızı 8 yaşındaki Bora Altaş, ödülüne kavuştu. Altaş, Adana’ya gelirken bindiği uçakta kimsenin kendisini tanımamasından yakındı.

Haberin Devamı

ALTIN KOZA ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU / FOTO GALERİ

BAL FİLMİNİN FRAGMANI / WEB TV

BAL FİLMİNDEN FOTOĞRAFLAR

Altın Koza ödüllerinin açıklandığı gün, ailesiyle Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi’nde bulunan, bu nedenle törene katılamayan Bora Altaş, festivalden bir hafta sonra babası Raşit, annesi Ümmü ve kardeşi Gökdeniz Altaş ile birlikte Adana’ya geldi. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ödül törenine katılamayan Bora Altaş’a, Altın Koza Heykelciği’ni teslim etti. Büyük Jüri’nin önerisiyle Altaş’a 5 bin lira para ödülünün yanı sıra çeşitli hediyeler de verildi. Bora Altaş'ın ailesine ayrıca çocuklarının bir yıllık eğitim giderine destek amacıyla 5 bin lira teslim edildi.

Minik oyuncuyu ve ailesini kutlayan Başkan Vekili Aldırmaz, sinema macerasının ve aldığı ödüllerin okulunu etkilememesi gerektiğini ifade ederek, “Küçük yaşta büyük başarı elde ettin. Ancak bu başarı senin eğitimini aksatmamalı. Derslerine daha çok çalışıp, daha güzel başarılara imza atmalısın” dedi.

Haberin Devamı

Ödüllü oyuncu olmasına karşılık tanınmadığından yakınan Bora Altaş, “Hem Almanya’da, hem de Adana’da ödül kazandım ama gelirken uçakta beni kimse tanımadı. Bir tek Almanya’da tanıyorlar beni” diye sitem etti. Altaş’ın bu yakınması Aldırmaz ile beraberindeki Koza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Özer, Koza A.Ş. Genel Müdürü Ozan Aksu ve minik oyuncunun ailesinin gülüşmelerine yol açtı. Baba Raşit Altaş da, Almanya’dan istek gelmesi nedeniyle oğlunun imzalı fotoğraflarını gönderdiklerini söyledi.

FİLM, ALTIN AYI'YI DA ALMIŞTI

Semih Kaplanoğlu’nun yönettiği ‘Bal’ filmi, 60’ıncı Berlin Film Festivali’nde ‘Altın Ayı’, 17’nci Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde ise ‘En İyi Film’ ödülü kazanmıştı. Bora Altaş da, jüri tarafından ‘Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!