Onu idam edin

Güncelleme Tarihi:

Onu idam edin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

HALI SİLKELEME CİNAYETİ

Bakırköy'de üzerine halı silkelediği gerekçesiyle komşusu Sabri Alınak'ı beylik tabancasıyla kurşunlayarak öldüren emekli kıdemli yüzbaşı pilot Semih Çolak, ‘‘Hakaret edip dövdüler. Korkutmak için ateş etmiştim. Kendimi korudum, üzgünüm’’ dedi. Sabri Alınak'ın kızı Serap Alınak ise ‘‘Babamı öldürdü. Onu idam edin’’ dedi. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Semih Çolak ile olayda hayatının kaybeden Sabri Alınak'ın kızı Serap Alınak katıldı. 24 yıl hapsi istenen Semih Çolak, cinayeti şöyle anlattı:

‘‘Nevin Alınak balkondan halı silkeliyordu. İkaz ettik, kavga çıktı. Bana 'karı kılıklı herif, yediğin dayaklar yetmedi mi' dedi. Kocası işten gelip beni aşağı çağırdı. Karısına küfür ettiğim gerekçesiyle bana vurmaya başladı. Kayınbiraderi Cemil Karahüseyinoğlu da demir sopayla vurmaya başladı. Silahımı çekip korkutmak istedim. Öldürme kastıyla vurmadım. Üzgünüm’’

Serap Alınak ise Semih Çolak'ın yalan söylediğini ileri sürerek, ‘‘Sanık yalan söylüyor. Ben o gün okuldaydım. Babamı kaybettim. Adalete güveniyorum. Semih Çolak'ın idamını istiyorum’’ dedi. Mahkeme tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!