Onları ölüm buluşturdu

Güncelleme Tarihi:

Onları ölüm buluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2010 12:15

Gaziantepli 21 yaşındaki Zübeyde Dalan ile 28 yaşındaki Memik Dolbak’ın mutluluk hayalleri, birer serseri kurşun ile 6 yıl arayla yan yana kazılan mezarlarda son buldu.

Haberin Devamı

Kahvehane işleten Memik Dolbak, 6 yıl önce o zaman 21 yaşında olan Zübeyde Dalan ile nişanlandı. Birbirlerine aşık olan ve düğün için gün sayan çiftten Zübeyde Dalan, evlerinin önündeki bir kavgada atılan serseri kurşunuyla yaşamını yitirdi. Olayın zanlısı tutuklanırken, gençliğinin baharında yaşamını yitiren Zübeyde Dalan, hem kendi, hem de nişanlısının köyü olan Yeniyapan’da toprağa verildi. Çok sevdiği nişanlısını yitirmenin üzüntüsüyle kötü günler geçiren Memik Dolbak, Zübeyde Dalan’ın mezar taşına, ‘Gidiyorum. Kefen biçilmiş niye bilmiyorsun. Mezar kazılmış kimindir demiyorsun. İçindeki beden benimdir biliyorum. Bir hata ediyorlar sensiz gidiyorum gülüm’ dizelerini yazdırdı ve aradan geçen 6 yıla rağmen bir daha evlenme girişiminde bulunmadı.

İSTANBUL’DA ÖLDÜRÜLDÜ

Memik Dolbak geçen hafta yakınlarını ziyaret için İstanbul’a gitti. Dolbak, yakınlarıyla otomobilde giderken Güngören’de, iddiaya göre trafik ışıklarında yanlarındaki araçta duran bir kişiyle ‘Yan bakma’ yüzünden tartıştı. Araçtan inen, kimliği meçhul kişi tabancayla Memik Dolbak’a bir el ateş etti. Meçhul kişinin tabancasından çıkan kurşunla karnından ağır yaralanan Memik Dolbak, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Memik Dolbak’ın cenazesi yapılan otopsinin ardından getirildiği Gaziantep merkeze bağlı Yeniyapan Köyü’nde gözyaşları arasında, 6 yıl önce toprağa verilen nişanlısı Zeynep Dalan’ın yanındaki mezara defnedildi.

YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ

Cenazenin toprağa verilişi sırasında Dolbak’ın 21 yaşındaki kız kardeşi Dilek’in feryatları yürekleri dağlarken, baba 66 yaşındaki Mehmet Dolbak uzun süre oğlunun mezarının başından ayrılmak istemedi. Gerçek hayatlarında kavuşamayan sevenlerin ölünce bir araya gelebildiğini söyleyen yakınları, Dolbak’ın katilinin bir önce yakalanarak hak ettiği cezaya çarptırılmasını istedi. Kardeşinin İstanbul’da nedensiz olarak öldürüldüğünü belirten ağabeyi 30 yaşındaki Ahmet Dolbak, “Devlet büyüklerimizden bu olayın aydınlatılmasını ve suçluların yakalanarak cezalandırılmasını istiyoruz. Hükümetimiz her önüne gelenin silahlanmaması için gerekli önlemleri almalı. Bizim canımız yandı başkaları aynı acıyı yaşamasın” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!