Önemli ipuçları var

Güncelleme Tarihi:

Önemli ipuçları var
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Cahit Bayar, İstanbul Mavi Çarşı'daki kundaklama olayı ile ilgili çok önemli ipuçları elde ettiklerini belirterek, ‘‘Şu an bunları açıklayamam. Ancak, olay kısa bir sürede çözülecek’’ dedi.

Adana'da bazı illerin vali emniyet müdürleri ve jandarma komutanlığı yetkilileriyle seçim güvenliği konusunda toplantı yapan Bayar, terör olaylarının önüne geçileceğini belirtirken, İstanbul Ümraniye'de dün sabaha karşı CHP ve ANAP'ın seçim irtibat bürolarına molotof kokteylli saldırı düzenlendi.

Olay, dün sabaha karşı 05.00 sıralarında Ümraniye, Mustafa Kemal Mahallesi 3001. Sokak Cadde üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde toplanan yüzleri maskeli 15-20 kişilik bir grup, sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Ganyan Bayii'ne 'Kürt halkına, Gazi ve 1 Mayıs halkına uzanan elleri kıracağız' yazılı bomba süsü verilmiş TKP/Kıvılcım imzalı, Tekel bayii ile Başpınarlar Market'e de 'Gazi ve 1 Mayıs Şehitleri Ölümsüzdür' yazılı MLKP (Marksist-Leninist Komünist Partisi) ile DSİH (Devrimci Sosyalist İşçi Hareketi) imzalı pankartlar astılar. Grup daha sonra CHP ve ANAP seçim bürolarına da molotof kokteylleri attıktan sonra, ara sokaklara dağılarak olay yerinden kaçtı.

Molotof kokteyllerinin patladıktan hemen sonra kendiliğinden sönmesi sonucu, seçim bürolarında herhangi bir maddi zarar meydana gelmedi. Olaydan sonra bölgeye gelen güvenlik güçleri yaptıkları operasyonda şüpheli gördükleri iki kişiyi gözaltına aldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!