One minute yasağı

Güncelleme Tarihi:

One minute yasağı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2009 13:34

Başbakan'ın Davos'taki "One Minute" çıkışından para kazanma hayali suya düştü. Patent Enstitüsü, tüm marka başvurularını iptal etti.

Haberin Devamı

DAVOS'TAKİ PANELDEN ÇARPICI KARELER

ERDOĞAN PANELİ BÖYLE TERK ETTİ / VİDEO


Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan'ın şirketi A.B. Gıda Sanayi’nin başlattığı “One Minute” markası yaratma furyasına Patent Enstitüsü’nden fren geldi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Davos Zirvesi'nde yaptığı tarihi “One Minute” çıkışını ticari fırsata çevirme girişimini ilk Abdullah Unakıtan yapmıştı. Unakıtan, “One Minute”ü marka olarak tescil ettirmek için 5 Şubat'ta Türk Patent Enstitüsü'ne başvurmuştu. Unakıtan’ın ardından farklı sektörlerde iş yapan 3 girişimci de başvuruda bulunmuştu. Ancak Unakıtan hiçbir açıklama yapmadan Mart 2009’da “One Minute” markasını Mehmet Elmas’a devretti.

Devirden 6 ay sonra Türk Patent Enstitüsü, 12 Ağustos 2009 tarihli kararı ile daha önce marka kullanım hakkı verdiği tüm “One Minute”leri iptal etti.

Haberin Devamı

Böylece "One Minute" markası, 10’un üzerindeki sahibinin elinden alındı. Daha önce, "One Minute" için, "Akıllıca bir marka, çünkü bedavadan reklamı yapılmış" yorumunu yapan Türk Patent Enstitüsü Markalar Dairesi Başkanı Kutay Kumbasar’ın kurumu ilgili kanundaki 7’nci maddeye dayanarak başvuruları iptal etti. Bu maddeye göre bir başvurunun reddedilebilmesi için “Kamu düzenine ve genel ahlaka” aykırı olması gerekiyor. Ancak Enstitü’den ayrıntılı bir açıklama yapılmadığı için gerekçenin ne olduğu anlaşılamadı.

Levent Patent'ten Av. Levent Yaralı başvuru sahiplerinin ret kararına itiraz için 2 aylık süresi var. İtirazı bir üst kurul olan Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulu değerlendirecek. Yaralı, üst kurulun da ret kararını haklı görmesi başvuru sahibinin dava açması gerektiğini vurguladı.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!