Önce suç uydur sonra kurban seç

Güncelleme Tarihi:

Önce suç uydur sonra kurban seç
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2022 07:00

Poyrazköy-Kafes-Amirallere Suikast-ÇYDD-ÇEV soruşturmalarında görev yapan polis ve bilirkişiler hakkında hazırlanan iddianamede (Poyrazköy kumpas iddianamesi), FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün nasıl kumpas kurduğu detaylarıyla yer aldı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca hazırlanan iddianameye göre, dönemin Ergenekon savcısı Zekeriya Öz soruşturmalarda görev yapacak personeli özel olarak seçti. Teknik bilirkişi ve değerlendirmeciler, FETÖ sanığı olan dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu’nun işbirliğinde, bir başka FETÖ’cü polis müdürünün görev yaptığı Konya Emniyet Müdürlüğü’nden seçildi. Savcıların örgüt mensuplarından oluşturduğu özel çalışma grupları, kurguladıkları senaryolar doğrultusunda mağdurlardan alınan imajlara suç delilleri yükledi. Suçsuz insanların ceza almaları sağlandı.

15 TEMMUZ’A ZEMİN

İddianamede, kumpasın amacının ülkeyi 15 Temmuz darbe girişimine taşıyacak sürecin başlatılmasına katkı sağlamak olduğu ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!