Önce kemanı sonra acı haber geldi

Güncelleme Tarihi:

Önce kemanı sonra acı haber geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2011 22:39

Başakşehir’deki evinden “Keman kursuna gidiyorum” diye çıkan İlköğretim 8’inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Ecem Çokluk’un cesedi uçurumun dibinde bulundu.

Haberin Devamı

Ecem, önceki akşam okuldan evine geldikten sonra 23 Nisan hazırlıkları için keman kursuna gitti ama eve dönmedi. Polise başvurup evlerine dönen Sadık ve Hatice Çokluk çiftine acı haber, Ecem’in arkadaşlarından geldi. Arkadaşlarından biri, Ecem’in kemanının Şahintepe’deki kayalık alanda bulunduğunu bildirdi. Kayalık alana giden aile kızlarının cesedi ile karşılaştı.
Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin incelemesinde, Ecem’in baş ve vücudunda şişlik ve yaralanmalar gözlendi. Adli Tıp Kurumu’na kaldırılarak otopsi yapılan Ecem’in cenazesi dün Şahintepe Merkez Camii’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Gülbahçe Mezarlığı’na defnedildi.

Aile baskısı mı?

Polis, Ecem’in son görüştüğü kişi olan 16 yaşındaki B.A. ile kız arkadaşları M.A. ve M.S.’nin ifadelerini aldı. B.A.’nın ifadesinde, “Ecem’le 2 ay önce Facebook’ta tanıştık. İki kez buluştuk. En son olay günü buluşup uçuruma gittik. Ailesinden çok şikâyet ediyordu. Babası gezmesine izin vermiyordu. Uçurumdan atlamak istedi. Onu tutarak geri çektim. Tam dönerken birden elimden kurtularak kendini uçurumdan atladı” dedi. Sınıf arkadaşı M.A. da, “Bize aile baskısından bıktığını uçurumdan atlayacağını söylüyordu” diye konuştu. 3 arkadaşı da serbest kaldı.

GİDİYORUM. BENİ UNUTMAYIN

Haberin Devamı

ECEM Çokluk’un cesedine yakın bir yerde bulunan eşyalarının arasında, “Ben bu hayattan gidiyorum. Beni unutmayın. Bu lafım beni seven, sevmeyen herkese söylensin” sözlerinin yazılı olduğu bir mektup bulundu. İfadelerine başvurulan kız arkadaşlarından M.S. de, “Üç ay önce okulun penceresinden kendisini atacaktı. O zaman ben tutmuştum ve onu intihardan vazgeçirmiştim” dediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!