Önce güzelleşip, sonra dolandırıyorlardı

Güncelleme Tarihi:

Önce güzelleşip, sonra dolandırıyorlardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2007 12:33

ADANA’da, güzellik merkezlerinde bakım yaptırıp, gösterişli kıyafetlerle çıktıkları lüks semlerde durdurdukları otomobillerin sürücülerini aşk vaadiyle kandırıp, gasp ettiği iddiasıyla Cono aşiretine mensup 7 kadın gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Gasp ve dolandırıcılık şikayetlerinin artması üzerine harekete geçen polis, Cono aşireti mensuplarının yaşadığı Yavuzlar Mahallesi 91 sokağa baskın yaptı. Aşiret mensupları, polis ekiplerini mahalleye sokmamak için taş ve sopalarla saldırdı. Çevik kuvvet polisinin desteğiyle yapılan operasyonda, hırsızlıktan poliste çok sayıda kaydı bulunan Meryem Eken (32), Nesrin Eken(22), Zeycan Güvercin (43), Aysel Güvercin (39), Ayşe Yıldız (35), Nazlı Sayraç (19) ve Damla Güvercin (18) gözaltına alındı. Gece geç saatte yapılan operasyon sırasında aşiret üyeleri bir polis memuruna otomobille çarparak yaraladı.

GÜZELLİKLERİNİ KULLANIYORLAR

Dolandırıcılığa çıkmadan önce güzellik merkezlerinde bakım yaptırdıkları, ardından lüks semtlerde otomobil durdurup, araçlarına bindikleri kişileri kandıran kadınların, sürücülerin para ve cep telefonunu alıp kaçtıkları öğrenildi. Kadınların, zor durumda kaldıklarında, sürücüyü ıssız bir yerde sevişmek istediğini söyleyerek ikna edip, daha önce planladıkları ve ailenin erkek üyelerinin beklediği yere götürüp zorla değerli eşyalarını gasp ettikleri de iddialar arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Yüzlerce kişinin bu şekilde dolandırıldığı, ancak şikayetçi olmadığı ileri sürülürken, şikayetçi olanlar Emniyet Müdürlüğü’nde zanlı kadınları teşhis etti. Kadınlarının sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!