Önay Şevket Bilgin'e ruhsatsız silahtan 6.5 yıl

Güncelleme Tarihi:

Önay Şevket Bilgine ruhsatsız silahtan 6.5 yıl
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2009 12:48

EL konulan Etibank'ın eski sahibi Dinç Bilgin'in oğlu Önay Şevket Bilgin, babasına ait Balmumcu’daki evde ruhsatsız 14 tabanca ile 17 bıçak ve 37 bin 650 mermi bulundurmak suçundan yargılandığı davada, 6 yıl 6 ay hapis ve 40 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararına göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koyduğu Etibank’tan bazı menkullerin kaçırıldığı ihbarı yapıldı. Bunun üzerine bankanın o dönemdeki yetkilisi Dinç Bilgin’in Beşiktaş Barbaros'taki evi 2 Nisan 2004'de arandı. Aramada 14 ruhsatsız tabanca, yasak nitelikte 17 bıçak ve 37 bin 650 adet kaçak tabanca mermisi ele geçirildi. Bunların Önay Şevket Bilgin'e ait olduğu tespit edildi. Sayı bakımından vahim sayılabilecek nitelikte tabanca, mermileri ruhsatsız bulundurduğu gerekçesiyle Önay Şevket Bilgin hakkında 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet suçundan dava açıldığı belirtildi.

SİLAH KOLEKSİYONU YAPIYORUM

Sanık Önay Şevket Bilgin savunmasında, savcılıkta verdiği ifadesinde ele geçen tabanca, tüfek, bıçak ve mermilerin kendisine ait olup yasal yollardan edinildiğini, silah koleksiyonu yapması nedeniyle fazla sayıda mermisinin bulunduğunu söyledi. Önay Şevket Bilgin, mahkemedeki ifadesinde de ruhsatsız silah bulundurmadığını, ancak bir kısmının antika değerinde olması nedeniyle ruhsat gerektirmediği düşüncesiyle ruhsata bağlatmadığını savunarak beraatini istedi.

Mahkeme, Önay Şevket Bilgin'in sayı bakımından vahim sayılacak miktarda tabanca, bıçak ve mermileri izinsiz olarak bulundurduğunun sabit bulunduğunu ifade etti. Bu nedenle mahkeme suçun işleniş biçimi, suç konusunun önemi, sayıları ve nitelikleri, tehlikenin ağırlığı ile suç kastının yoğunluğuna göre Önay Şevket Bilgin'e 6 yıl 6 ay hapis ve 40 bin lira adli para cezası verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!