Omurga sorunu var

Güncelleme Tarihi:

Omurga sorunu var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2015 01:39

TÜBİTAK başkanlığından istifa eden, kuruma cemaat mensuplarının usulsüz işe alınması nedeniyle başlatılan soruşturmada ifade veren Yücel Altunbaşak’ın suçlamalarına, eski yardımcısı Hasan Palaz sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Palaz, Altunbaşak’ın omurga sorunu bulunduğunu belirterek, “Bir fizik doktoruna gitsin. Demek ki o da kandırılmış” dedi. TÜBİTAK’ta cemaat mensuplarının “usulsüz işe alındığı” iddiasıyla başlatılan soruşturmada, aralarında geçen hafta istifa eden Yücel Altunbaşak ve yardımcısı Hasan Palaz’ın da bulunduğu 5 kişi hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Altunbaşak, şüpheli sıfatıyla savcılığa verdiği ifadesinde, Palaz’a yönelik suçlamalarda bulunmuştu: “Paralel yapılanma ile ilgileri olduklarına kanat getirdiğimiz 700 personel görevden uzaklaştırılmıştır. BİLGEM Başkanı Hasan Palaz hakkında bana Fethullah Gülen yapılanmasına yakın olduğu yönünde bilgi geldi.”
Aynı soruşturmada şüpheli sıfatıyla yer alan Palaz, önceki gün akşam saatlerinde adli kontrol şartıyla hâkimliğe sevk edildi. Palaz, hâkimlik sorgusunu beklediği sırada, Altunbaşak’ın sözleri hakkında açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

FİZİK DOKTORUNA GİTSİN

Haberin Devamı

“20 Şubat 2014 tarihinde bir basın açıklaması yaptım. Bir telefon dahi açmayıp, beni işten atan adama ne beklenir ki? Uzun yıllar birlikte çalıştığınız bir kişiye bu nedir diye telefon açarsınız değil mi? Omurga problemi var. Bence bir fizik doktoruna gitsin. Omurgalı, dik, yaptıklarının arkasında duramadıktan sonra kimse o insanla çalışmak istemez. Demek ki o da kandırılmış yani. O da saraya gitsin, kandırılmışlar ekibine katılsın. Çok safmış. Yazık, hem profesör hem saf olmak iyi bir şey değil.

MİT BİLMİYOR MUYDU

Kendisi TÜBİTAK’a alınan personelin CV’lerini gördü ve hepsini onayladı. İmzasının arkasında durmalı. 700 kişinin ismi MİT’e gitmemiş mi? 700 kişi attınız ama bu kişileri MİT daha önce soruşturmamış mı? Kendisiyle çelişiyor. MİT’in soruşturmasından geçen 700 kişiyi niye atıyor? O zaman görememiş mi gerçekleri? ”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!