Olympia müzik holü satılıyor

Güncelleme Tarihi:

Olympia müzik holü satılıyor
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 26, 2001 16:49

Paris'in dünyaca ünlü müzik holü Olympia satılıyor. Fransa'da son olarak cep telefonu şebekesi SFR'i kurarak önemli ilerleme sağlayan Vivendi Universal Grubu'nun, Olympia'yı satın almak için müzakereleri sürdürdüğü bildirildi.

Le Parisien gazetesinin haberine göre, Olympia'nın 1979 yılında ölen kurucusu Bruno Coquatrix'in dul eşi ve kızı arasında yönetim konusunda çıkan anlaşmazlık sonucu müzik holü satış kararı alındı. 

Dünyanın en ünlü sanatçılarının sahne aldığı Olympia Müzik Holü, geçtiğimiz yıllarda, ilgili bakanlık tarafından korunma altına alınmış ve tarihi anıt statüsü verilmişti. 

Olympia Müzik Holü, son olarak 4 yıl önce tadilattan geçirilmişti.

Dünyaca ünlü yabancı sanatçılar ile Türkiye'den gelen sanatçılar, 3 Ekim 2000'de Olympia konser salonunda depremzedeler yararına konser vermişti. 

Olympia konser salonunda yabancı sanatçılardan Enrico Macias, Richard Clayderman, Los Machucambos, Jane Manson, Sylvie Vartan, Nicolette, Corinne Hermes sahneye çıkarken, organizasyona Türkiye'denÂCandan Erçetin, Erdal Erzincan, Mine KoÅŸan, Zerrin Özer, Ajda Pekkan, CoÅŸkun Sabah, Arif SaÄŸ, Mustafa Sandal ve Selami Åžahin katılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!