Ölüye bile serum takıp, iğne yapmışlar

Güncelleme Tarihi:

Ölüye bile serum takıp, iğne yapmışlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2006 11:27

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Sağlık işleri Zonguldak İl Müdürlüğü’ne bağlı Zonguldak, Bartın ve Karabük’teki özel sağlık kuruluşlarında yapılan fatura incelemelerinde ilginç olaylarla karşılaşıldı. Fatura ve Reçete İnceleme Komisyonu’nun yaptığı denetimlerde, ölmüş kişiye göz pansumanı, vücut temizliği ve iğne yapıldığını içeren faturalar ortaya çıktı.

SSK Sağlık İşleri Zonguldak İl Müdürlüğü, özel sağlık kuruluşlarında yapılan fatura incelemelerinde şişirilmiş faturalarla karşılaştı. Müdürlüğe bağlı Zonguldak, Bartın ve Karabük illerindeki sağlık kuruluşlarının SSK’ya gönderdiği faturalar, doktorlardan oluşan Fatura ve Reçete İnceleme Komisyonu tarafından denetlendi. Yapılan denetimlerde akla hayale gelmeyecek uygulamalara rastlandı. İncelemeler sonunda 72 saat önce ölen bir hastaya serum takılmış, iğne ve göz pansumanı yapılmış gibi fatura düzenlendiği ortaya çıktı.

Fatura ve Reçete İnceleme Komisyonu’nun yaptığı incelemelerde, hastanede bir gün yatan hastanın 365 gün yatmış, bir ameliyatın iki kez yapılmış, aynı hastanın iki ayrı serviste yatmış, bazı kadınların utarus isimli organının, vücutta tek olmasına rağmen aynı gün ve aynı seansta iki kez alınmış, aynı kişiye yapılan tetkiklerin farklı günlerde yapılmış, yapılmayan tetkiklerin yapıldı gibi gösterilmiş olduğu anlaşıldı. SSK Sağlık İşleri İl Müdürlüğü yetkilileri, böyle fatura beyan eden özel sağlık kuruluşlarına uyarıda bulunurken, fazla alınan paraların ise yasal faiziyle tahsil edileceğini söyledi.

ZKÜ’DEN 57 BİN YTL TAHSİL EDİLECEK

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Kardiyoloji Bölümü’ndeki tedavi masraflarının 2005 ve 2006’da yüksek fiyattan faturalandırıldığının tespit edilmesi üzerine, aradaki 57 bin 948 YTL 37 YKr farkın, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Zonguldak İl Müdürlüğü’nce tahsil edileceği bildirildi. ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri ile kurumun Fatura ve Reçete İnceleme Komisyonu üyelerince tespit edilen 57 bin 948 YTL 37 Ykr, Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yapılacak Ağustos ayı ödemelerinden kesilecek.

REKTÖR: ART NİYET YOK

ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, SSK ile 2004’te paket anlaşma yaparak belirlenen fiyat üzerinden Kardiyoloji Bölümü’nde hastalara hizmet vermeye başladıklarını belirterek, “Geçen yıl SSK bütçe uygulamasında Kardiyoloji Bölümü tedavi fiyatları 40 YTL 29 YKr oranında düşürülmüş. Ancak biz anlaşmış olduğumuz eski fiyattan faturalandırmayı yapmışız. Bunlar da belirli zamanlarda toplanan kurumun fatura komisyonlarından geçerek, ödemeler gerçekleştirilmiş. Ancak Ankara’dan gelen müfettişler ödemelerin daha düşük olan yeni fiyat üzerinden gerçekleştirilmesine karar verdiğinden 57 bin YTL, kurumdaki Ağustos ayı alacaklarımızdan kesilecek. Kesinlikle art niyetli bir uygulama söz konusu değildir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!