Ölümle yaşam arasındaki çizgi

Güncelleme Tarihi:

Ölümle yaşam arasındaki çizgi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2013 00:00

Yazarları tarafından öldürülen ve yakın zamanda geri dönmesi beklenen Spiderman, küllerinden doğan diğer çizgi karakterleri hatırlamamızı sağladı.

Haberin Devamı

50 yıldır New York sokaklarında suçluların peşinde koşan Spiderman’in hayatı ‘İnanılmaz Örümcek Adam’ (Amazing Spider Man) serisinin 700’üncü sayısında son buldu. Stan Lee ve Steve Ditko tarafından yaratılan ve ilk kez Amerikan Amazing Fantasy’de yayınlanan ‘Örümcek adam’ serisinin ana karakteri Spiderman’in ölümü hayranlarını yasa boğdu.
Peter Parker’ın kötü karakter Otto Octavius tarafından öldürülmesi sosyal medyada da çok konuşuldu. Çizgi karakterin düşmanları değil de bizzat yazarları tarafından öldürülmesi çizgi kahramanın sıkı takipçilerinden bazılarını sinirlendirdi. Yazar Dan Slott ölüm tehdidine kadar varan sert tepkiler aldı.
Ancak konunun uzmanları, Peter Parker’ın çizgi roman dünyasındaki 50 yıllık hâkimiyetinin bitmediği görüşünde. Beklenti Doktor Octopus’un Spiderman’in bedenini ele geçirerek süper kahramanı yaşatacağı yönünde. Ocak ayının sonlarına doğru sevilen çizgi kahramanın geçirdiği değişimi göreceğiz.
Kafalardaki soru işaretleri yanıtlanmadı ama teselli mevcut: Düşmanlarıyla girdikleri mücadeleleri kaybedip öldükleri düşünülen fakat yaratıcıları tarafından hayata döndürülen süper karakterler çizgi dünyaya hiç yabancı değil.

Haberin Devamı

Spiderman’in yaratıcısı Stan Lee 26 Aralık’ta Twitter üzerinden “Elveda Peter Parker - cesareti için Dan Slott’a teşekkür edebilirsin” mesajını paylaşınca hayranlarının büyük tepkisiyle karşılaştı.

Ölüp ölüp dirildiler!

Superman
Kendi sonuyla 1992’de karşılaştı. Ölüm makinesi Doomsday ile mücadeleyi kaybeden yenilmez kahraman bir yıl sonra geri dönüş yaparak maceralarına kaldığı yerden devam etti.

Batman
1993-94’te düşmanlarına karşı türlü mücadeleler veren kara şövalye Batman, Bane karakteri tarafından yaralandı. Fakat sonunda paranormal yollarla iyileşerek eski günlerine geri döndü.

Kaptan Amerika
(Captain America)
2007’de öldürülen büyük kahraman iki yılın ardından hayata geri döndü.

Green Lantern
Yeşil Fener de ölümüyle hayranlarını üzmüştü. 1940’ta ilk kez sevenleriyle buluşan Green Lantern bir süre ölü kaldıktan sonra 2004’te tekrar dirildi.

 

Haberin Devamı

Flas
Flash namı diğer Barry Allen’ın ölümü de takipçilerini şoke etti. Gümüş Çağı’nı başlatan isim olarak adlandırılan Flash 1985’ten 2008’e kadar ölü kaldı. Ancak sıkı takipçilerin ısrarlarına dayanamayan yaratıcıları Flash’ı yeniden maceraya soktu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!