Ölüm yukarından geldi

Güncelleme Tarihi:

Ölüm yukarından geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 12:38

Kayseri'de sokakta oynarken üzerine elektrik teli düşen çocuk, akıma kapılarak öldü.

Haberin Devamı

Yenidoğan Mahallesi Alınteri Caddesi'nde arkadaşlarıyla oynayan 5 yaşındaki Umut Işık'ın üzerine elektrik teli düştü. Tele temas eden küçük Umut, elektrik akımına kapıldı. Kuzeninin haber vermesi üzerine olay yerine gelen amcası Murat Işık tarafından hastaneye kaldırılan Umut, burada hayatını kaybetti.

Olay yerine gittiğinde açıktaki elektrik kablosunun Umut'un üzerinde olduğunu gördüğünü ifade eden Murat Işık, şöyle konuştu: “Diğer yeğenim Umut'u elektrik çarptığını söyleyince koşarak oraya gittim. Umut'un iki bacağının arasında elektrik kablosu vardı. Önce müdahale edemedim. Daha sonra oradan bulduğum poşetle kabloyu Umut'un üzerinden aldım. Çevredekilerin yardımıyla üzerine toprak attığımız yeğenime kalp masajı yapmaya çalıştık. Daha sonra Umut'u hastaneye götürdük. Doktorlar nefes aldığını söylüyordu ama kurtarılamadı.”

Haberin Devamı

Olay sırasında İstanbul'da çalışan mobilya ustası baba Tuncer Işık da kendi yaşadığı acıyı başkasının yaşamasını istemediğini belirterek, olayın sorumlularının cezalandırılmasını talep etti.

Mahalle sakinleri, olayda Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ yetkililerinin ihmali olduğunu ileri sürdü.Görgü tanıklarından Mehmet Aydın, olaydan 10-15 dakika önce elektrik şirketi yetkililerinin bakım yaptığını, bu sırada direkteki tellerinden birinin koptuğunu söyledi. Umut ve arkadaşları oynarken elektrik telinin yerde olduğunu, ikinci telin koparak Umut'un üzerine düştüğünü ifade eden Aydın, “Tel üzerine düşünce çocuk çırpınmaya başladı. Amcası poşetle teli kaldırdı” diye konuştu. Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ yetkilileri, olayla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!