Ölüm TIR’ına baskın

Güncelleme Tarihi:

Ölüm TIR’ına baskın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Samsun Limanı'nda Narkotik operasyonu: Rusya'dan getirilen TIR'da eroin yapımında kullanılan 4.3 ton asitanhidrit ele geçirildi.

Rusya'nın Navorossisk Limanından, 'Marmara Prensi' adlı Ro-Ro gemisiyle Samsun'a gelen 34 DVN 38 plakalı TIR'da, 4.3 ton eroin hammaddesi asitanhidrit bulundu. Geçen perşembe günü Samsun Limanı'na gelen TIR'da ihbar üzerine arama yapan polis, ilk gün zehirlenmemek için gaz maskesi taktı. Polis, önce TIR kasasındaki gizli bölmelerde, 76 bidon içinde 3 bin 440 kilo asitanhidrit ele geçirdi.

Mazot deposu da zula

Daha sonra normalden büyük olduğu farkedilen TIR'ın mazot deposu da söküldü. Depo içinde oluşturulan gizli bölmelerde de 41 bidon içinde 860 kilo asitanhidrit bulunduğu gözlendi. Bidonlardan alınan numuneler tahlil edilmek üzere Ankara'ya gönderildi. Samsun Emniyet Müdürü Ömer Sağırkaya operasyonun sürdüğünü ve TIR şoförü Bekir Köroğlu'nun yakalanması için birimlerin uyarıldığını belirtti.

Polis, alıcıları arıyor

Samsun Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ‘‘TIR, geçen ay ihraç yükü ile Rusya'ya çıkış yapmış. Bu maddelerin nereye ve kimlere götürüleceğini belirlemeye çalışıyoruz. Gümrüklerde bugüne kadar yapılan en büyük uyuşturucu yapımında kullanılan kimyevi maddeleri ele geçirdik’’ denildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!