Ölüm sivrisineği yayılıyor

Güncelleme Tarihi:

Ölüm sivrisineği yayılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Öldürücü hastalık taşıyan sivrisinekler yüzünden New York dahil, ABD’nin pek çok eyaletinde alarm verildi. Yetkililer, ‘‘ölüm sivrisinekleri’’ nedeniyle vatandaşların özellikle akşamüstleri, çok zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamalarını istediler.

Önce İngiltere, daha sonra Florida'da ortaya çıkan ve ölümcül virüsler taşıyan sivrisinekler, ABD'nin diğer eyaletlerinde de hızla yayılıyor. Yetkililer, sivrisineklerin ısırdıkları insanlara, başta beyin humması olmak üzere, ölümcül hastalıkları bulaştırdığını belirttiler. Alarm verilen bölgeler arasında New York'un yazlık malikanelerin yoğun olduğu Long Island Adası, Florida, Massachussets, Kuzey Dakota ve Georgia eyaletleri bulunuyor.

Sivrisineklerin, özellikle akşam üzerleri güneşin batışına yakın saatlerde faal olduğunu belirten yetkililer, vatandaşların uzun kollu elbiseler giymelerini ve güneşin batmasından bir saat öncesi ile bir saat sonrası arasında, mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamalarını ve bahçede oturmamalarını istediler. Aynı saatlerde Orlando'daki Disney eğlence merkezinde bulunan havuzlarla suya bağlı eğlencelerin tatil edildiği ifade edildi.

1990 yılında Florida’da sivrisinekler yüzünden çıkan beyin humması salgınında, 230 kişi hastalığa yakalanmış, bunlardan 11’i tedaviye rağmen ölmüştü. Alarm verilmesinden sonra açıklama yapan Floridalı doktor Jahangir Moini, ‘‘Önümüzdeki günlerde eyalette bir salgın meydana gelmesinden korkuyoruz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!