Ölüm peşini bırakmadı

Güncelleme Tarihi:

Ölüm peşini bırakmadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2015 09:20

AYDIN Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nde (ASKİ) görevli 2 işçi, temizlik için girdiği Kuşadası’ndaki bir rögarda zehirlenerek hayatını kaybetti.İşçilerin ölümüne metan gazının neden olduğu tahmin edilirken, Hasan Fıstıkçı'nın 2013 yılında da 3 kişinin öldüğü benzer bir olayda metan gazına maruz kaldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 15.30 sıralarında, Atatürk Bulvarı Kasım Yaman Parkı karşısındaki yolda meydana geldi. ASKİ’de görevli işçiler, bugün bulvar üzerindeki rögarlarda genel temizlik ve bakım çalışması yapmaya başladı. İşçilerden 39 yaşındaki İsmail Tavas ve 50 yaşındaki Hasan Fıstıkçı, gerekli hazırlığını yaparak rögara indi.

Haberin Devamı

Ölüm peşini bırakmadı

Kısa bir süre sonra işçilerin "Bizi yukarı çekin" dediğini duyan mesai arkadaşlarından Turgay Yağcıoğlu ve Abdulgani Arslan, yardım için rögara indi, ancak gazdan etkilendi. Arkadaşlarının hemen çıkardığı Yağcıoğlu ve Arslan ambulansla hastaneye kaldırılırken, içerdeki Tavas ve Fıstıkçı’yı kurtarma çalışması başlatıldı.

CESETLERİNE ULAŞILDI

Haberin Devamı

Ölüm peşini bırakmadı


Oksijen tüpüyle rögara inen itfaiye erleri, ipe bağladıkları önce İsmail Tavas’ı yukarı çıkardı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Tavas’ın öldüğü belirlendi. Rögar içinde uzak bir alana gittiği belirlenen Hasan Fıstıkçı’nın dışarı çıkartılması için ilk olarak rögarın ağzı iş makineleriyle genişletildi. Ardından rögarın içinde biriken su çekildi. Ardından 2 AKUT görevlisi içeri girip, sedyeye bağlanan Fıstıkçı’nın cansız bedenini çıkardı.

Ölüm peşini bırakmadı
Olay yerine gelen Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ile Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit, çalışmaları yerinde izledi. Ölen işçilerin cesetleri, Kuşadası Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

ÖLÜM PEŞİNİ BIRAKMADI


Rögarda yaşamını yitiren işçilerden Hasan Fıstıkçı’nın bir grup arkadaşıyla 2013 yılında, Kuşadası’na bağlı Değirmendere Mahallesi Demirköprü Mevkii’nde bulunan derin deşarj kuyusunda metan gazına maruz kaldığı ortaya çıktı. Üç kişinin öldüğü olayda kurtarılan iki işçiden Hasan Fıstıkçı’nın yine metan gazına mahsur kaldı ve yaşamını yitirdi.






BAKMADAN GEÇME!