Ölüm kamyonundan yine İSKİ çıktı

Güncelleme Tarihi:

Ölüm kamyonundan yine İSKİ çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2007 00:00

Sarıyer’de, aşırı yük yüzünden frenleri tutmayınca İETT otobüsüne çarparak Derya Demir’in (27) çamur içinde ölmesine ve 3 kişinin de yaralanmasına neden olan kamyon, İSKİ’nin taşeronu Bakır İnşaat’a ait çıktı.

SON 8 ay içinde İSKİ’ye bağlı çalışan taşeron şirketlerin sorumlu tutulduğu 5 ölüm meydana geldi. İSKİ’nin Beşiktaş Şube Müdürlüğü’ne bağlı olan ve kanal temizliği, bakım ve onarım işlerini yapan taşeron Bakır İnşaat’ın gözaltındaki şoförü İbrahim Özdemir (33), dün, Sarıyer Adliyesi’nde verdiği ifadede, kamyonun 14 yaşında olduğunu, frenlerle ilgili bir süredir sorun yaşanmasına rağmen çalıştığı Bakır İnşaat’ın bakımı yaptırmadığını bildirdi. 8-10 kilometre hızla rampa aşağıya indiğini söyleyen İbrahim Özdemir ifadesinde şunları söyledi: "Normalde araç, 14 ton yük alır. Ancak o gün yaklaşık 12, 13 tonluk yüküm vardı. Yüküm, yağmur yağdığı için taşlı çamur şeklindeydi. Ayrıca sıvı halde olduğu için öne doğru hareketlerle bu yük, arabanın kaymasına neden olmuş olabilir. Kaza sırasında frene bastım tutmadı. ’İmdat’ dediğimiz el frenini de çektim ama o da işe yaramadı. Kayarak otobüse çarptım." Demir, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi’ne konuldu.

3 olayda beş kişi can verdi

1 Mart’ta İSKİ tarafından MVM İnşaat şirketine yaptırılan Tavukçu Deresi ıslah çalışmaları sırasında rögara düşen 5 ya-şındaki Dilara Dumru hayatını kaybetti.

11 Eylül’de, Büyükçekmece’de 4 metre derinliğindeki atık su kolektörüne temizlik yapmak üzere maske takmadan giren İSKİ’nin taşeronu THAŞ Kanal firmasına bağlı çalışan Emrah Akın (22), Hakan Yılmaz (22) ve Sıdık Begiç (28), zehirlenerek öldü.

28 Eylül’de mühendis Gülseren Yurttaş (34) Melen Projesi’nin İSKİ’ye ait Boğaz Geçiş inşaatının Sarayburnu şantiyesinde üzerine düşen 3 ton ağırlığındaki vincin altında can verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!