Ölüm, 2 kardeşi uykuda yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Ölüm, 2 kardeşi uykuda yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2002 01:48

Eminönü Küçükpazar'da, içinde 6 kişinin yaşadığı 3 katlı ahşap tarihi bina, dün sabah karın ağırlığına dayanamayarak çöktü. Yataklarında uyuyan Erdal ve Serdar Yılmaz kardeşler öldü, anneleri Ebrize ile kardeşleri Aynur ve Kader, tahta parçalarının arasından yaralı kurtarıldı.

Sirkeci'de bir temizlik şirketinde çalışan Ramazan Yılmaz, dün 08.00'de işe gitmek üzere, Sarı Beyazıt Cami Sokak 10 numaradaki evinden ayrıldı. 09.40'ta, gürültüyle çöken çatı ile 3-2 ve 1'inci katlar, zemin kata indi. Uyuyan Ebrize Yılmaz ile çocukları Erdal, Serdar, Aynur ve Kader, enkazın altında kaldılar.

İtfaiye ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sivil Savunma Arama ve Kurtarma birimi görevlileri, tahta ve kerpiç parçalarının arasında, Ebrize Yılmaz ile çocuklarını aramaya başladı. Kurtarma çalışmalarını, İtfaiye Daire Başkanı Sabri Yalın yönetti. İnleme seslerinin geldiği yönde çalışmaya başlayan ekipler, bir saat sonra, 2 yaşındaki Kader ile 8 yaşındaki ablası Aynur'u ve 38 yaşındaki anneleri Ebrize'yi kurtardı. Uzun süre enkazda hayat belirtisi bulamayan ekipler, olayı haber alarak gelen Ramazan Yılmaz'dan yardım istedi. Yılmaz, çocukları Erdal ve Serdar'ın yattığı yeri gösterdi. Bu yönde çalışan ekipler, 2 saat sonra Mimar Sinan İlköğretim Okulu öğrencileri 13 yaşındaki Erdal ve 11 yaşındaki Serdar Yılmaz'ın cesetlerini çıkardılar. Hastaneye kaldırılan Ebrize Yılmaz'ın durumunun ciddi, kızlarının iyi olduğu belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!