Ölüdeniz Belediye Başkanı'na 15 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Ölüdeniz Belediye Başkanına 15 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2009 15:55

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Muğla Jandarma Komutanlığı ekiplerince 2 yıl önce düzenlenen “Kelebek Operasyonu” kapsamında haklarında ihalelere fesat karıştırıp haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla dava açılan, aralarında Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz'ın da bulunduğu 18 kişiyle ilgili karar duruşması yapıldı.

Haberin Devamı

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında, iddianamede adı geçen 18 sanık ve avukatları hazır bulundu.

Sanıklar ve avukatları, iddia makamının ihalelere fesat karıştırıp haksız kazanç elde ettikleri yönündeki iddialarını kabul etmediklerini söyledi.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi, haklarında dava açılan 18 sanıktan 3'ünün beraatine 15'inin hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz'a 3 ayrı dosyadan toplam 15 yıl hapis cezası verdi. 17 sanıktan 3'ü beraat etti, 14'üne 2 ile 6 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hakkında 5 farklı ihale dosyasıyla ilgili olarak “ihaleye fesat karıştırdığı” iddiasıyla dava açıldığını, bunların ikisinden beraat ettiğini belirterek, “Hakkımızda açılan davayla ilgili olarak mahkeme kararını açıkladı ve beni 3 ayrı ihale dosyasının her biri için 5'er yıl olmak üzere toplam 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. 7 gün içinde karara itiraz için Yargıtaya başvuracağım. Suçsuzum” dedi.

Hapis cezası verilen kişiler arasında Ölüdeniz Belediyesi çalışanları, müteahhitler ve ihale komisyonu görevlilerinin de bulunduğu bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!