Olmadan nasıl uyarmış

Güncelleme Tarihi:

Olmadan nasıl uyarmış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2012 00:00

1’inci Ordu Komutanı olduğu dönemde Balyoz Darbe planlarını hazırladığı iddiasıyla tutuklanan emekli orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan, Ergenekon davasında tanıklık yapan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök’e tepki gösterdi.

Haberin Devamı

“Hilmi Bey olmadığı bir toplantıda konuşulanlarla ilgili nasıl uyarıda bulunmuş, bunu anlamadım” diyen Nilgül Doğan, şunları söyledi:

“Hilmi Bey, Balyoz davasında da tanık olarak dinlenmeli. O davaya giderek eski silah arkadaşlarının kendisine yönelteceği tüm soruları, askerliğin en baş kuralı olan namusu ve şerefi üzerine yemin ederek yanıtlamalı. Hilmi Bey, Balyoz’da ileri gidildiği şeklinde uyarıda bulunduğunu söylüyor. İfadesinde de o toplantıya katılmadığını, işlerinin yoğunluğu nedeniyle gözlemcisini gönderdiğini belirtmiş.

Hilmi Bey, o toplantıya katılmak istediğini ancak Kuzey Irak’taki gelişmeleri bahane göstererek toplantıya katılamayacağını bizzat o dönem komutanlara söylemişti. Hilmi Bey o toplantıda nelerin konuşulacağını çok iyi biliyordu. Hadi bizleri boşverin de eski silah arkadaşlarını çok üzdüğünü söylemek durumundayım. Bulunmadığınız, hiç bir şey duymadığınız bir toplantıda, gözlemcinin aktardığı kadarıyla nasıl bir değerlendirme yapabildiniz?”

Kanıtlandı

Haberin Devamı

EMEKLİ Orgeneral Hurşit Tolon da avukatı İlkay Sezar aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Tanık sıfatıyla dinlenen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ün beyanları ile şahsımın cebir, şiddet ve tehdit ile Türkiye Cumhuriyeti’nin faaliyetlerinin engellenmesine yönelik hukuka aykırı hiçbir eylemde bulunmadığım bir kez daha tüm açıklığı ile kanıtlanmıştır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!