Ölen PKK’lıda 22500 Euro

Güncelleme Tarihi:

Ölen PKK’lıda 22500 Euro
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2010 00:00

Tunceli'de güvenlik güçleri 13 Temmuz’da bir grup PKK’lı teröristin Mazgirt İlçesi Bulgurcular Jandarma Karakolu yakınlarından geçen 2 ayrı yola uzaktan kumandalı bomba döşeyeceği istihbaratını aldı ve bombaları döşeyecek 3 teröristi belirleyerek takibe geçti.

Haberin Devamı

PKK’nın bölgedeki elebaşı Mahir Herdem kod adlı PKK’lı ve 2 arkadaşı çarşamba akşamı ‘Şişik Ormanları’ bölgesinden yola çıkarak Bulgurcular Köyü’ne doğru giderken güvenlik güçleri geçiş güzergâhında önlem aldı. Güvenlik güçlerini son anda fark eden PKK’lılar çatışmaya girdi. Çatışmada örgütün sözde sorumlusu Mahir Erdem öldürüldü. Gerçek adı henüz belirlenemeyen teröristin üzerinde yapılan aramada 22 bin 500 Euro para, çok gizli ve önemli bilgiler içeren DVD ile birlikte birçok örgütsel doküman ve çeşitli eylem planları ele geçirildi.

Şifreli DVD

Güvenlik güçlerinin yaptıkları ilk incelemede DVD içindeki bilgilerin şifrelendiği belirtildi. Bunun üzerine DVD Mazgirt Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla çözümlenmesi için Jandarma teknik merkezine gönderildi. DVD üzerinde yapılan çözümleme sonrasında, içinde örgütün Tunceli bölgesinin yapılanması, çok özel kuryelerin şifrelenen adlarının olduğu, ayrıca birçok eylem planı ve krokisi ile eylem yapılacak birçok noktanın bilgilerinin bulunduğu saptandı. Ayrıca DVD içinde yapılan ilk incelemede, örgütün bölgedeki birçok gizli çalışması ve güvenlik güçleri tarafından bilinmeyen çok gizli bilgilerinin olduğu da ortaya çıktı. Güvenlik güçleri hâlâ DVD içindeki bazı bilgileri çözmeye çalışıyor. İlk incelemede elde edilen bilgiler doğrultusunda eylem yapılacak bölgelere ait krokilerin incelenmesi sonucu bu noktalarda acil önlemler alındı. DVD üzerinde elde edilen bilgiler doğrultusunda güvenlik güçlerinin bu yönde büyük bir operasyon başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!