Ölen işçisine üzülüp 9. kattan atlamış!

Güncelleme Tarihi:

Ölen işçisine üzülüp 9. kattan atlamış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 14:09

Ataşehir’de ofisinin penceresinden ‘kazayla düşerek’ hayatını kaybettiği açıklanan işadamı Sinan User’in, aynı gün üzerine asansör düşerek ölen çalışanına üzülerek intihar ettiği ortaya çıktı. User, ölen işçisine üzülüp 9. kattan atlamış.

Haberin Devamı

Milliyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, Elektrik teknisyeni Ahmet Bayrak 20 Kasım’da Esenyurt Üniversitesi binasındaki asansörü tamir ederken hayatını kaybetmişti. Yapılan açıklamada Bayrak’ın asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybettiği belirtildi. Ancak polis ve itfaiye raporlarına göre, asansör boşluğunun zemininde tamirat sürerken henüz belirlenemeyen bir nedenle çalışan asansör kabini Bayrak’ın üstüne indi ve ezerek ölümüne neden oldu.

Aynı gün genç işadamı, AKUT uzmanı Sinan User’in de 9. kattaki ofisinin penceresinden “kazayla düşerek” hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Ancak iki ölüm arasında bir bağlantı olduğu ortaya çıktı.

‘SİNAN BEY İYİ BİRİYMİŞ’

Soruşturma dosyasına göre User 20 Kasım’da ofisinde tek başınayken kapıyı arkadan kilitledi, camdan atladı. Olay yerine gelen polis ve savcı çilingir çağırarak kapıyı açtı. User’in eşi Deniz de bu süreçte polis ve savcıya eşlik etti. User’in aynı gün Esenyurt’ta üzerine asansör düşmesi sonucu çalışanı Ahmet Bayrak’ın ölümünden kendisini sorumlu tutarak bunalıma girdiği öğrenildi.

Ahmet Bayrak’ın oğlu Emre Bayrak (18) ise şunları anlattı:

“Babam aşağıda son switch’i takarken asansör çalışmış. Normalde asansörün çalışmaması lazım. Neden çalışmış, içinde biri var mıydı, yok muydu bilmiyoruz. Asansör çalışınca babam sıkışmış ve hayatını kaybetmiş. Sonra suçu babamın üzerine atmak, sorumluluktan kurtulmak için ‘asansör boşluğuna düştü’ diye açıklama yapılmış. Olaydan sonra şirket yetkilileri bize taziyeye geldiler. ‘Ahmet Abi’yi çok seviyorduk, biz de vicdanen rahat değiliz, sizin yanınızdayız’ gibi şeyler söylediler. Sinan User’e babamın kaza geçirdiği haberini veriyorlar. O da bunu duyunca, çok rahatsız olmuş, üzülmüş. Önce kaza yerine gelmek için iş yerinden çıkmış. Babamın öldüğünü bilmiyormuş. Sonra öğrenince geri dönmüş. Kendini ofisinden atmış. Babam Sinan Bey’in çok sevdiği çalışanlarından biriymiş. Şirket bize böyle anlattı. Sonra ben de internetten araştırdım. AKUT’taymış, gerçekten iyi biriymiş.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!