Olcay Baykal'la karşıladı

Güncelleme Tarihi:

Olcay Baykalla karşıladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2010 13:14

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisine seçilen İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, eski genel Başkan Deniz Baykal'ı evinde ziyaret etti. Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu ve Tekin'i eşi Olcay Baykal'la karşıladı.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAYKAL'A ZİYARET / FOTO GALERİ

KILIÇDAROĞLU GENEL BAŞKANLIK KOLTUĞUNDA / FOTO GALERİ

KILIÇDAROĞLU İZDİHAMLA KARŞILANDI / WEB TV

KILIÇDAROĞLU BAŞKAN KOLTUĞUNA OTURDU / WEB TV

Baykal'ın Beysukent Angora Evlerindeki ikametinde gerçekleşen görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü. Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kendisini çok  iyi gördüm, bazı önerileri oldu, onu dikkate alacağız. Kurultaydan son derece memnun. Yarın Zonguldak'a  gideceğimi söyledim. Son derece keyifli ve moralli buldum. Bundan da çok mutlu  oldum. Güzel bir sohbet oldu” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Baykal'a  'sık sık gelebilir miyim, başvurabilir miyim?' dediğini, Baykal'ın da kendisine  'Bundan onur duyarım' diyerek karşılık verdiğini bildirdi.

Bir gazetecinin “Daha önce 'kırgınım' diye bir açıklaması olmuştu. Bir  kırgınlık hissettiniz mi?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Hayır, hayır. Son  derece güzel, keyifli. Çay, kahve içtik. Olcay Hanım ikramlarda bulundu. Son  derece mutluyum. Güzel bir sohbet oldu. Herhangi bir kırgınlık söz konusu değil.  Sayın Genel Başkan hem Türkiye olaylarını hem kurultayımızı yakından izlemiş.  Onları da zaten gördük. Bir, iki konuda kendisinin görüşlerini aldım” diye  konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, hangi konularda Baykal'dan görüş aldığı sorusuna ise  “Onlar ayrı ayrı” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından CHP Genel  Merkezi'ne gitti.

GÖMLEK TARTIŞMASI

Kılıçdaroğlu, öğle saatlerinde de CHP Genel Merkezi'ne gitmek üzere Çukurambar'daki evinden  ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin “Kurultayda giydiğiniz gömlek konu oldu. Bununla  ilgili bir açıklamada bulunur musunuz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle yanıt  verdi:
“Ben her ortamda ve her yerde halka doğruları söylemeyi ilke edindim.  Spor kıyafetle çıkmam uygun görüldü, biz de spor kıyafet alalım dedik. Oradaki  görevliler de 'Şu gömlek daha iyi olur' dediler, ben de o gömleği aldım. Bugün  gazetelerden böyle bir gömlek markası olduğunu da öğrenmiş oldum. Gömleğin  parasını da kendim kazandım, kendim ödedim. Sadece gömlek değil spor kıyafetin  gerektirdiği her şeyi aldım. Spor kıyafet giymemi de arkadaşlar önerdi. Daha  sempatik bulunacağını söylediler, ben de kabul ettim.”

"SORUMLULUĞUM BÜYÜK"

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultayda yaptığı konuşmada, "Atatürk'ün, İnönü'nün, Ecevit'in, Baykal'ın koltuğuna oturacağım, sorumluluğum büyük" demişti. Kılıçdaroğlu bugün o koltuğa oturdu. İlk açıklamayı yaptı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal'ı ziyaret etmeden önce CHP  Genel Merkezi'ne gelerek, başkanlık makamına ilk kez oturdu.

Kılıçdaroğlu, makamında gazetecilere yaptığı ilk açıklamada, elinden  geldiğince bu görevi yerine getirmeye çalışacağını ifade ederek, yollarına devam  edeceklerini söyledi.
 
KILIÇDAROĞLU GENEL MERKEZ'DE

Evinden Genel Merkez binasına gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu  koltuğa oturmanın kolay olmadığını, sorumluluk gerektirdiğini, zor bir görev  üstlendiğimin bilincindeyim, ama önemli olan zorlukları başarmaktır” dedi.

CHP Genel Merkezine gelerek, başkanlık makamına ilk kez oturan  Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, oturduğu koltuğun önemini ve kendisine  yüklediği sorumluluğu çok iyi bildiğini söyledi.

“Bu koltuğun gerektirdiği ağırlığı olabildiğince taşımaya çalışacağını”  ifade eden Kılıçdaroğlu, “Benden önceki Sayın Genel Başkanlarımız, bunu şerefle  yerine getirdiler. Ben de elimden geldiğince yerine getireceğim. Arkadaşlarımla  beraber yola çıktık. İktidar koşusu başlattık. Bu iktidar koşusunu  gerçekleştirerek, CHP'yi iktidar yapmak ve Türkiye'yi içinde bulunduğu çıkmazdan  çıkarmak istiyoruz. Bu koşuda elbette ki zorluklar olacaktır. Hiçbir zorluk, bizi  yıldırmayacaktır, kararlılıkla gideceğiz. Çünkü, haklı olduğumuza inanıyoruz”  diye konuştu.

Konuşmasının ardından gazetecelerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu,  genel başkanlık göreviyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu,  şunları kaydetti:
“Bu koltuğa oturmanın kolay olmadığını, sorumluluk gerektirdiğini, zor  bir görev üstlendiğimin bilincindeyim ama önemli olan zorlukları başarmaktır.  Ben, zorlukları başarma konusunda kararlılığımı sürdüreceğim.
En büyük güvencem halktır, halkın sorunlarını çözmek için yürüyüşe  başladık zaten. Halk, gerçekten çok ciddi sorunlarla karşı karşıya. Hiçbir ayrım  yapmaksızın bütün yurttaşlarımıza gideceğiz. İnançları ve etnik kimliği ne olursa  olsun, bütün yurttaşlarımızın görüşleri de başımızın üzerindedir. Ama şunu çok  iyi bilmelerini isterim; biz onların sorunlarıyla ilgileniyoruz ve onların  sorunlarını çözmeye kararlıyız.”

Haberin Devamı

“ELEŞTİRİLERDEN YARARLANACAĞIM”

Halkın, günlük yaşımında da büyük sıkıntılar çektiğini savunan  Kılıçdaroğlu, esnafın, çiftçinin, kahvecinin, sanayicinin, hemen hemen tüm  kesimlerinde sorunlar olduğunu, bu sorunları çözmek için CHP'ye büyük görev  düştüğünü söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Yolsuzluklar TBMM gündemine gelecek mi?” sorusu üzerine,  bu konuda gelecek günlerde çalışma yapacaklarını bildirdi.

Kurultayda yaptığı konuşmaya yönelik eleştirilerin hatırlatılarak, “Bu  eleştirileri nasıl karşıladınız?” sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, “Bütün  eleştirileri saygıyla karşılıyorum. Bütün eleştirilerden yararlanacağım.  Kurultayda geniş kitlelere hitap ettim. Bir kurultaydaki söylemle CHP'nin  söylemlerin biteceği, tümünün orada dillendirileceği diye bir kural söz konusu  değil. Zaman, ortam olduğunda görüşlerimizi açıklıkla ifade edeceğiz” diye  konuştu.

Kılıdaroğlu, “Recep Bey” hitabına ilişkin eleştirilerin “hangi  gerekçelerle yöneltildiğini hala anlayamadığını” ifade etti. “Recep Bey  ifadesi, sizin fikriniz miydi?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Evet, benim  fikrimdi” yanıtını verdi.

Öte yandan Kılıçdaoğlu, Merkez Yönetim Kurulu ve parti meclisinin  önümüzdeki günlerde tamamlanacağını söyledi.

İZLENİMLER

Haberin Devamı

CHP Genel Merkezine gelen Kılıçdaoğlu, parti Genel Merkezi önünde  bekleyen partililer tarafından, davul, zurna, alkış ve “Başbakan Kemal”  sloganlarıyla karşılandı.

Yoğun kalabalık nedeniyle zaman zaman izdihamın yaşandığı karşılama  töreninde, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile diğer parti yöneticileri ve  milletvekilleri de hazır bulundu.

Bu arada, partililer ve basın mensupları, izdiham nedeniyle ezilme  tehlikesi yaşadı. Genel Başkanlık makamında yaptığı açıklamaların ardından  gazetecilerin ellerini sıkarak uğurlayan Kılıçdaroğlu, gazetecilere çikolata  ikram etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!