Olaylı terörist cenazesine suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Olaylı terörist cenazesine suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 14:24

TUNCELİ'nin merkeze bağlı Geyiksuyu Beldesi'nde güvenlik güçleri ile çatışmaya girerek ölürdürülen PKK'lı teröristlerden 20 yaşındaki Fidan Sıcak'ın memleketi Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ndeki cenazesine katılarak, terör örgütü lehine slogan atan, terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyan, sözde PKK bayrağı açan 9 kişi hakkında ‘Suç ve suçluyu övme, terör örgütü propagandası yapma’ iddiasıyla Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Geyiksuyu Beldesi'nde, 4 Temmuz'da güvenlik güçleriyle, yaşanan silahlı çatışmada öldürülen terörist Fidan Sıcak'ın cenazesi, 7 Temmuz'da memleketi Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ne getirildi. İlçe girişinde yaklaşık 500 kişi tarafından karşılanan teröristin cenazesi, daha sonra 1.5 kilometre uzaklıktaki Demirel Mahallesi'ne kadar omuzlarda taşınmıştı.

Yürüyüş sırasında cenazeye katılanlar sözde PKK bayrağı, Abdullah Öcalan posterlerini taşımış, terör örgütü ve Öcalan lehine sloganlar atmıştı. Grup daha sonra, cenazenin yıkanmasını bekledikleri cadde üzerinde hareket halinde olan ve içerisinde 3 kişi bulunan bir otomobili ‘cenazeye saygısızlık’ yaptığı iddiasıyla durdururken aracın camlarını kırıp, tekmelemişti. Yaşananların ardından toprağa verilen teröristin cenazesinde çekilen görüntüleri inceleyen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, ‘Suç ve suçluyu övme, Terör örgütü propagandası yapma’ iddiası ile 9 kişi hakkında Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Zanlıların, ifadeleri alınmak üzere savcılığa çağırılacağı belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!