Olaylara karışmadık

Güncelleme Tarihi:

Olaylara karışmadık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2006 23:18

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, cuma namazı kılmak isteyen kadınları camiye Büyükşehir Belediyesi özel güvenlik şirketi ANFA elemanlarının engellediği iddiasını yalanlayarak, "Olaya biz karışmadık. Haber abartılı" dedi.

Olaylara karışmadık
Belediye olarak Hacıbayram Camisi'nin sadece çevresinden sorumlu olduklarını ifade eden Gökçek, "Bu sabah (dün) hemen sordurttum. Çocuklar, 'biz ne böyle bir olaya karıştık, ne de şahit olduk' dediler" açıklamasını yaptı. Gökçek, şöyle konuştu:"ANFA, parklardan ve tarihi yapıların çevresinden sorumludur. Mesela Hacıbayram'ın çevresindeki dilencileri uzak tutmaya çalışır. Namaz kılmaya gelen vatandaşa ya da caminin içine karışmaz. Bize ne camiden? Sabah hemen haberi sordurttum. Çocuklar 'Biz ne böyle bir olaya karıştık, ne de şahit olduk?' dediler. Haber sanırım abartılarak yazılmış."
/images/100/0x0/5679287cf018fb0a48b710ca
Gökçek, "olayı nasıl yorumluyorsunuz?<ımg>
" sorusuna ise, "Din adamı değilim, fetva vermem" karşılığını verdi. Dün giriş serbesttiHacıbayram Camii’ne öğle namazını kılmak için gelen kadınlar dün kendilerine ayrılan özel bölümü kullanabildiler.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!