Olay sözler Meclis gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Olay sözler Meclis gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2013 14:29

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, il milli eğitim müdürlüğünde oluşturulan Din Eğitimi Şube Müdürü’ne atfen yerel basında yer alan “İdari yetki olsun ya da olmasın, bundan sonra işler din öğretmenlerinin kontrolünde gerçekleşecek. Bunu Ankara da böyle istiyor” sözlerini Meclis gündemine taşıdı.

Haberin Devamı

Toptaş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede, şube müdürlüğüne valilikçe vekaleten atanan İbrahim Özkul’un din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleriyle yaptığı toplantıdaki konuşmasını sordu. Toptaş, yerel basında çıkan haberlere göre şube müdürünün şunları söylediğini anlattı:

ANKARA DA BÖYLE İSTİYOR

“Daha önce imam hatip lisesi müdürlerine söylemiştim; ‘Sizler Milli Eğitim Müdürlerinin başdanışmanısınız’ demiştim. Sizler de okul müdürlerinin başdanışmanısınız. İdari yetki olsun ya da olmasın; okul müdürü bir adım atacak size soracak. Müdürler kusura bakmasın. Müdürler de var burada. Bundan sonra işler ve işlemler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin kontrolünde gerçekleşiyor ve gerçekleşecek. Bunu Ankara da böyle istiyor. Bunu Valilik de böyle istiyor. Bunu Milli Eğitim Müdürü de böyle istiyor. Biz de böyle istiyoruz. Allah da böyle istiyor. Ondan dolayı sizin yeriniz bizim başımızın üzeri. Din derslerinin tamamını seçtirelim, bu işin takipçisi olalım. Okul müdürü ve öğretmenler buna karşı çıkarsa bunu bilelim. Bu büyük bir suçtur, bunu bilelim.”

TALİMAT ANKARA’DAN MI?

Toptaş, Avcı’dan şu sorulara yanıt istedi:
“Bakanlık olarak şube müdürlerinden bu şekilde bir talebiniz olmuş mudur? Bakanlık olarak bu tür talebiniz yok ise adınıza öğretmenlere talimat veren şube müdür vekili hakkında bir idari soruşturma açmayı düşünüyor musunuz? İmam hatip lisesi müdürleri, il milli eğitim müdürünün, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ise okul müdürlerinin başdanışmanı olduğuna dair bir talimatınız olmadığı halde şube müdür vekilinin açıklamasını doğru buluyor musunuz? Şube Müdür Vekilinin bu tür davranışı Devlet Memurları Kanunu’nun başta 6’ıncı,7’inci, 30’uncu maddelerine aykırıdır. Bu şube müdür vekilini asaleten atama düşünceniz var mıdır? Bakanlık olarak seçmeli dersler olan Kuran-ı Kerim ve peygamberimizin hayatı derslerinin seçilmesi için velilere baskı uygulanmasını doğru buluyor musunuz? Bu tür tutumda bulunan şube müdürlüklerinin uygulamalarını önlemek için herhangi bir genelge yayınlamayı ve tedbir almayı düşünüyor musunuz?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!